Skocz do zawartości

Opel astra h 2009 grzanie foteli, klima, grzanie tylnej szyby, nie działa zapala się dioda i po kilku sekundach gasnie.

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, mam problem w moim oplu h 2009 r benzyna gaz 1.6 116koni, otóż po wyjeciu i sprawdzeniu bezpiecznikow znajdujących się w bagażniku oczywiście na wylaczonym zapłonie, pojawił się problem i nie działa klima grzanie foteli i tylnej szyby jak załączam to niby się na chwile włączają diody ale po kilku sekundach gasna, a grzania jak i klimy jak nie ma tak nie było. Czy ktoś wie może co to za problem?, Dodam że nie podłączałem jeszcze pod komputer autka.

28 minut temu, Muodu napisał:

po wyjeciu i sprawdzeniu bezpiecznikow znajdujących się w bagażniku oczywiście na wylaczonym zapłonie, pojawił się problem

PO WYJĘCIU.......

Czy tylko ja czegoś nie widzę?

A dobrze włożyłeś?  hihihihiihihihi

niektórzy wkładają nie w te dziure :)

Tak, wsadziłem każdy w te sama dziurę, żeby nie było upewniałem się na schemacie, a pozatym gdybym wsadził go w inne miejsce to wcale by się nie świeciła dioda po wlaczeniu.

3 godziny temu, Muodu napisał:

to wcale by się nie świeciła dioda po wlaczeniu.

A taki pewny jesteś?

Jednak oddaj auto w ręce elektryka, bo widzę, że nie wiesz jak co działa, dlaczego i po co.

13 godzin temu, Muodu napisał:

pozatym gdybym wsadził go w inne miejsce to wcale by się nie świeciła dioda po wlaczeniu.

To dla czego nie świeci dioda gdy się wypala dpf i włączone jest ogrzewanie tylnej szyby?

Bo tutaj rządzi elektronika.

Ale po kolei.

Zacząłeś grzebać bo nie było klimy i grzania szyby?

Zacząłem grzebać bo nagle straciłem oba swiatla wstecznego, i po tym przestały działać fotele klima i tylna szyba 

Co z gumową przelotką do klapy?

Lookałeś do środka?

23 minuty temu, Muodu napisał:

klima i tylna szyba 

Do sprawdzenia te wtyki

2022-03-06_171315.png

Wypnij ,psiknij  sprayem  do kontaktów i zobaczysz czy jest poprawa

2022-03-06_171917.png

• 1 rok później...

Witam

I co poradziłeś sobie z usterką?