Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

@Wolter dzięki za odpowiedź.

Jeśli chodzi o ElectroGM dziś dzwoniłem cena 2500 chyba netto znalazłem też inne ogłoszenie na olx z Rybnika za 1500 z fakturą lub paragonem i zamierzam się tam udać w tym tygodniu.

Co do grzania się układu chłodzeniu już mi temat znany z forum Astry J i przymierzam się do zrobienia jednego z patentów tam polecanych bo czuć nie fajny zapach po zgaszeniu nagrzanego auta, a póki wszystko jeszcze suche lepiej zapobiegać niż naprawiać 😅

Do Rybnika jeździł Adam , i gość przybrał w .... Jeśli on na olx i ma że robi sterowniki do opli 

1 godzinę temu, Marcin 83 napisał:

Do Rybnika jeździł Adam , i gość przybrał w .... Jeśli on na olx i ma że robi sterowniki do opli 

Odpuścić?

https://www.olx.pl/d/oferta/naprawa-modulu-komfortu-bcm-opel-meriva-b-blad-immo-tryb-transportowy-CID4371-ID12EEP3.html

Edytowane przez Mario007

Dokładnie ten. Niestety Adama na forum już nie ma. Nie pamiętam co on tam próbował , ale poszło coś nie tak jak powinno . A sam mu namiar dałem . Jak to teraz u chłopa wygląda to nie jestem w stanie powiedzieć 

Cześć. Ja robiłem w ElektroGM. To im zajęło dobrych kilka godzin, chociaż chyba z góry mówią że to kilka dni zajmie. Poza tym musiałem też wymienić aku na AGM (to przez niewłaściwe napięcie pada ten moduł). Mam to auto półtora roku i poza tym modułem na samym początku to większych problemów nie miałem. Zawór par paliwa musiałem wymienić (błąd P0171) i pompę wody. Bardzo wygodne auto, świetnie się prowadzi, silnik całkiem żwawy (1.4T 120).

Powodzenia z modułem!

• Upvote 1

Byłem w Rybniku moduł naprawiony, ale wszystko potwierdzę jak z miesiąc, 2 pojeżdżę i nic się nie wydarzy. Można do niego również wysłać sam moduł z kluczykami naprawa 1550zł bez paragonu lub 1850zł z paragonem lub fakturą.

Jestem dobrej myśli bo gość ogarnięty zna się na rzeczy i ma pojęcie.

Z ciekawostek dowiedziałem się że można u niego również przeprogramować załączanie się wentylatora po zmianie wkładu termostatu na ten z ampery na otwarcie 80 C koszt około 400zł. 

Sam jeździ Oplem i robił to u siebie mówił że temperature mu trzyma od 85-95 stopni.

W mojej mery z ori termostatem jadąc autostradą stałe 140 km/h temperatura się wahała 100-101 C przy temperaturze zewnętrznej +2 stopnie.

• Upvote 2
  • 1 miesiąc temu...

Nie mogąc edytować poprzedniego postu pisze kolejny.

Potwierdzam naprawę modułu BSI autko chodzi bez zarzutu więc polecam.

Dariusz Idziak

ul. Dąbrówki 1D 

44-210 Rybnik

tel: 503 497 664

IMG_20241213_175401.jpg

IMG_20241213_175344.jpg

• Upvote 1