Skocz do zawartości

Znajdź zawartość

Wyświetlanie wyników dla tagów 'ecu' .



Więcej opcji wyszukiwania

  • Wyszukaj za pomocą tagów

    Wpisz tagi, oddzielając je przecinkami.
  • Wyszukaj przy użyciu nazwy użytkownika

Typ zawartości


Forum

  • forum.opel24.com
    • Informacje i ogłoszenia
    • Na każdy temat
  • Porady oraz dyskusje dotyczące poszczególnych modeli Opla
    • Opel Adam - Forum
    • Opel Agila - Forum
    • Opel Ampera - Forum
    • Opel Antara - Forum
    • Opel Astra - Forum
    • Opel Calibra - Forum
    • Opel Combo - Forum
    • Opel Corsa - Forum
    • Opel Frontera - Forum
    • Opel Insignia - Forum
    • Opel Kadett - Forum
    • Opel Meriva - Forum
    • Opel Mokka - Forum
    • Opel Omega - Forum
    • Opel Signum - Forum
    • Opel Sintra - Forum
    • Opel Tigra - Forum
    • Opel Vectra - Forum
    • Opel Vivaro i Movano - Forum
    • Opel Zafira - Forum
    • Pozostałe modele
  • Motoryzacja - ogólnie
  • OPEL24 Riders
  • Porady dla kupujących samochód

Szukaj wyników w...

Znajdź wyniki, które zawierają...


Data utworzenia

  • Od tej daty

    Do tej daty


Ostatnia aktualizacja

  • Od tej daty

    Do tej daty


Filtruj po ilości...

Dołączył

  • Od tej daty

    Do tej daty


Grupa podstawowa


Lokalizacja


Inna marka


Silnik


Nadwozie

Znaleziono 6 wyników

  1. Więc tak kupiłem sobie astre g z prostym silnikiem x16szr, taki chciałem..przyjechała z niemiec niestety z problemem jak w tytule.Myśląc, ze to błachy powód np. Lewego powietrza auto odebrałem i wstawiłem do siebie na kanał w celu wymiany uszczelek dolotu.Uszczelki wymieniłem, podpiełem kompa i wyskoczył błąd czujnika temp silnika, również wymieniłem dalej to samo 3 tys zaraz po odpaleniu i rosną do ok 4 tyś.Wymieniłem wtrysk, mapsensor, sprawdziłem wszystkie wężyki i lipa..zauważyłem ze krokowiec otwarty na maksa i ciągnie powietrze kanałem który piwinien blokować krokowiec....Panowie co moze być przyczyną tego że trzeci krokowiec otwiera się na maksa i walą takie obroty?, jak zatkne boczną przepustnice palcem obroty spadają...czyżby ECU?..dodam jeszcze, ze rano jak silnik zimny i podepne kompa to wskazuje temp silnika 70stopni...Proszę o podpowiedzi
  2. Witam wszystkich - przeglądam forum (to i kilka innych) i nie mogę znaleźć odpowiedzi na kilka dręczących mnie pytań: Pytam w kontekście 2 samochodów (Astra II G - 99r. (1.6 16V) i Zafira A - 2003r. (1.8 16V)) 1. Czy kod do radia to tzw. security code do ECU i IMMO? Czy są to 2 różne rzeczy? 2. Czy OP-COM WERSJA CHIŃSKA V70 pozwala na reset ECU i poprzez wprowadzenie kodu z pkt. 1 i zgranie nowego ECU z IMMO? 3. Czy żeby wyczyścić ECU trzeba mieć security code dawcy? Ogólnie chce zrobić podmiankę ECU, mam kody do radia dla swoich samochodów - nie mam kodu "dawcy" - pytanie czy mogę zrobić resztę poprzez chiński odpowiednik OP-COM (reset + dopasowanie do IMMO).
  3. Cześć jest sprawa.Ogólnie prawko 2 tygodnie a serce już w gardle dzisiaj było(stres straszny nie polecam). Sprawa jest taka że mi corsa C '01 (z10xe) umarła 60km od domu kiedy wracałem z Bydgoszczy.Objawy były takie że wracałem z arkad i w połowie drogi zapaliła mi się kontrolka akumulatora na 1 sek potem zgasłą na ok 5 pojawiła się znowu na 5 zgasła i zaczeła się palić nieustannie.Zjechałem na orlen, podejrzewałem alternator ale wszystko było ok.Wypikałem błędy i wyszło mi 0707. Zignorowałem to myślałem że dojadę.Jeszcze w bydz trochę wariowało mi radio nie mogłem go wyłączyć,migał itp. Jak wyjechałem z bydzi koło wojnowa wywaliło mi kontrolkę poduszek,potem ABS na końcu ESP i wyłączyło mi wspomaganie.Przestraszyłem się,zjechałem zgasiłem,potem go zapaliłem(kręcił trochę dłużej) ale chodził równo była tylko kontrolka akumulatora i nie działały liczniki.Kierunek i dzida do domu bez wspomagania,przejechałem 3 metry i mi stanął na drodze.Z kolegą przepchaliśmy na zjazd ( stanął na krzyżówce), Awaryjki, wypikałem błędy wyszło 0606.Próbowałem zapalił ale kręcił jakby aku padło, raz zapalił ale zaraz zgasła. Cholował nas sąsiad dziewczyny, im dalej holował tym gorzej było.O ile na postoju wszystko działało tak po 5 km straciłem kontrolę. wywiem się zatrzymał włączyły się postojowe i awaryjki które pikały i mrugały 100x na s. wraz z licznikiem zero kierunków brak świateł stopu szyby nie działają.Ciekawe było to że do 10km holowania jak wciskałem hamulec(musiałem na nim stać aby się zatrzymać taki twardy) to zapałał się licznik i wszystkie kontrolki po ok 10 km umarł całkiem. Wiem długa historia, masakra czy ECU padło ? czy to zwara czy coś. Nie wiem co robić to było auto mamy do pracy kasy na naprawę brak (ecu używane pewnie 400zł). Jest jakaś nadzieja. Auto stoi u dziewczyny z odłączonym aku bo światła i awaryjki mrugały 100x s i nie mogłem ich wyłączyć, nic nie działało.
  4. Witam, Odczyta ktoś z dojazdem błędy (chodzi o sterownik pompy) ? Może być i dziś (bardzo chętnie) jak i w tygodniu. Oczywiście za $.
  5. Dzień dobry, posiadam Astrę G od początku rok 2004. W zasadzie nic wielkiego się nie działo podczas eksploatacji do roku 2007. Zaczęły wypadać zapłony, kontrolka silnika zapalała się po przejechaniu 2km rano i mrugała gdy było ponad 2000 obrotów(głównie okres jesienno-zimowy), zatrzymywałem się gasiłem silnik odpalałem po 10 sekundach i wszystko wracało do normy i zapłony już nie wypadały. Mocno się zaniepokoiłem i odstawiłem auto do ASO miało wtedy około 85000km. W ASO podali że mam błędy na sterowniku głównie od P0301 do P0304 (wyrzucanie zapłonów) i powinienem pomyśleć o wymianie modułu cewek, szybko okazało się że to nie jest przyczyną, ale ASO nie chciało ze mną gadać więc ponad 1000zł w próżnię, a problemy te same, rano wyrzucanie zapłonów, a po ponownym włączeniu silnika jazda bez trudności. Tak jest do dzisiejszego dnia, z tym że problem lekko się pogłębił i na trasie do pracy około 15km potrafił wyrzucić 2 lub 3 razy zapłon, albo gasnąć po dojechaniu do świateł. Teraz problem się nawarstwił auto po odpaleniu silnika pracuje a po chwili dławi się i gaśnie na jałowym, a podczas jazdy lekko szarpie, jak przytrzymuję obroty wyżej to lekko falują w granicach jednego 1cm na jałowym biegu. Wszystkie błędy sterownika to P0105, P0300, P0340, P0220, P0120, P1550. Ogólnie wydaje mi się że kilka lat temu były te same, ale nie było błędu P0105(MAP sensor) tylko te pozostałe. Kolega poradził najpierw wymienić czujnik wałka rozrządu P0340, niestety zgłasza znów ten błąd, i nie poprawiło się, więc od razu padło na sterownik, który już podejrzewałem od kilku lat, otworzyłem sterownik w 2013r - jak nowy na oko bez zarzutu. Jak auto zaczęło gasnąć postanowiłem w tym roku 2015 marzec 02 wysłać sterownik do regeneracji, facet powiedział, że nie będzie mnie ściemniał i że sterownik jest sprawny pod kątem połączeń, ale nie może zbadać układów elektrycznie. Zauważyłem że w silniku po dłuższym nagrzaniu i poruszaniu wiązką kabli elektrycznych przy samym sterowniku (górna wtyczka) to samochód wyraźnie zmienia obroty i gaśnie. Pewnie brakuje jakichś sygnałów, ale nie mam schematu do wtyczki. Czytałem wiele takich przypadków i wiem że może brakować jakiejś masy do sterownika. Jak miałbym zmierzyć czy na sterownik wchodzą napięcia kiedy przewody są zaizolowane do samej wtyczki, mierzy się we wtyczce czy w gnieździe? Czy możliwe jest że we wtyczce tej od sterownika (żeńskiej) mogły popękać rurki? Bo z drugiej strony wtyczki przewody wchodzą do środka i nie widać żeby któryś chciał wypaść lub był złamany, albo izolacja przecięta. Proszę o pomoc. Czy w tym przypadku muszę wymienić całą instalację elektryczną?
  6. Witam wyczytałem ze moja corsa b (1.2 ecotec 16v 2000r.) zalicza się do standardu obd2. Nie mam komputera pokładowego jednak znalazłem fajne rozwiązanie, mianowicie, takie urządzenie http://allegro.pl/show_item.php?item=4867878158 oraz aplikację torque na smartfona . Zakupiłem powyższe urządzenie, podłączyłem do autka, sparowałem z telefonem, odpaliłem aplikację która znalazła urządzenie jednak nie może odnaleźć protokułu. Twierdzi że nie ma połączenie z ECU a wcześniej że nie znalazła protokołu dostępu. Sprzedawca urządzenia jak i wydawca aplikacji twierdzą że powinno działać z każdym samochodem który posiada wtyczkę standardu obd2 (zresztą wygląda na to że faktycznie obsługują chyba każdy protokół dostępu). W załączniku przesyłam zdjęcie wtyczki.
Partnerem serwisu: Fabryka kart plastikowych LiderKarty
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.