Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• 9 miesięcy temu...
  • Odpowiedzi 43
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

Tak naprawdę nie pamiętam.

Miałem to wymieniać aż nagle przestało ubywać.

Przez pół roku dolałem z 0,5 litra.

Teraz jest stan od długiego czasu.

A jak to rozpoznać?

• 4 miesiące temu...
Gość foni-r

A więc zabrałem się do roboty i wymieniłem.

Załączam parę fotek z pracy.

I od razu :

-żadnego problemu z wymianą o-ringów nie było,weszły ze sporym oporem ale bez przesady.

-najmniejszego problemu też nie było przy odkręcaniu śrub zlewowych od klimy.

Po prostu trzeba mieć odpowiednie klucze.

Osobiście używam kompletu w walizce firmy "HONITON'.

Taki zestaw w zielonej walizce kosztuje na Alledrogo około -250zł.-praktycznie nie zniszczalny!

Z tej strony odkręcić blachy i wyjąć nagrzewnicę.

post-9618-0-99420500-1336508303_thumb.jpg

Odkręcanie śrub od zlewu-miejsca mało ale taką grzechotka bez problemu

post-9618-0-78633200-1336508415_thumb.jpg.

Taki zestaw:

post-9618-0-53646100-1336508492_thumb.jpg

Nagrzewnica:

post-9618-0-04500800-1336508522_thumb.jpg

Widok ogólny po zdemontowaniu nagrzewnicy.

post-9618-0-22358900-1336508558_thumb.jpg

Tak że nie było aż takich problemów o których koledzy wspominali.

Pozdrawiam i życzę dobrej zabawy.

Gość mattai

Po takim ubytku układ się odpowietrzał, powietrze jest w układzie po rozszczelnieniu.

Edytowane przez mattai

• 2 lata później...

czeka mnie najprawdopodobniej wymiana tych oringów ,mokro mam od pasażera i kierowcy po przyłożeniu ręczników papierowych zrobiły się one różowe(kolor płynu chłodzącego).Kolega foni-r napisał wymiary tych oringów aczkolwiek nie mogę ich znaleźć sa 22x2.5 i 23x2.5 ale nie ma 22.5 x2.5 ogólnie nie widzę żadnych 22.5...Czy jednak dać sobie spokój i kupić zestaw naprawczy http://allegro.pl/zestaw-naprawczy-nagrzewnica-opel-astra-g-zafira-a-i5146430296.html

Jak w ogóle sprawdzić jakiej firmy mam nagrzewnicę i czy dany zestaw będzie pasował.Sprężarkę mam firmy Delphi.

Edytowane przez GARMEL

A czy kolega sprawdzał w sklepach z hydrauliką siłową? Myślę że coś tam dobierzesz i za dużo niższą cenę.

Dzień dobry wszystkim, wybaczcie, że tak prosto z mostu: mam podobny kłopot jak kolega z postu powyżej. Utknąłem przy ponownym montowaniu nagrzewnicy. Nakładam oringi na rurki a potem na to lornetkę z zamontowaną nagrzewnicą i za każdym razem cieknie z łączenia lornetki i rurki od strony pasażera. W związku z tym mam małe pytanie: czy ktos z Was robił to odwrotnie niż w manualu (zakładał oringi do lornetki a potem całość na alu rurki)? Próbowałem to zrobić ale z oringami w lornetce całość nie chce wejść na tyle głęboko by dało się zapiąć zawleczki za kołnierzem rurek... Stąd moje pytanie: trzeba bezwzględnie zakładać najpierw oring na rurke i dopychać aż nie będzie ciekło, czy jednak da się założyć oring do lornetki i całość jakimś cudem wepchnąć na rurki? (np nasmarować właśnie płynem do naczyń)? Na chwilę obecną nagrzewnica z nowymi oringami leży u mnie w pokoju a mnie już brakuje sił.

Dzięki serdeczne za odpowiedź

ja bym nie smarował żadnym płynem do mycia naczyń tylko takim smarem http://allegro.pl/smar-do-tloczkow-cylinderkow-hamulcowych-pasta-ate-i5097655402.html?bi_s=archiwum_allegro&bi_m=Offers&bi_c=Product&bi_term=Motoryzacja-3_Chemia-18903_Oleje,+płyny+eksploatacyjne-18924_Smary-18935

ja dopiero pojutrze będę zakładał...Masz oryginalne oringi z zestawu?

Dzięki za odpowiedź, mam oryginalne oringi z zestawu. Juz 3 dni się z tym mecze i albo nie chce wejść wystarczająco głęboko albo cieknie, mimo ze na 1 rzut oka wygląda dobrze... Powoli kończą mi się pomysły dlatego zwrocilem się do Was po pomoc.