Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Anonymous

tak juz zlokalizowalem jutro bede sie bawil :P bo aby wykrecic te gumy musisz najpierw poluzowac caly plastik...ta duza nakretka klucz 30. mysle ze sie jasno wyrazilem

• Odpowiedzi 42
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Ja mam na samym środku klapy gumę, która przyciska klape, żeby nie latała.

Gość Anonymous

Ja mam na samym środku klapy gumę, która przyciska klape, żeby nie latała.

a ja mam tylko po bokach dwie ale fakt sa wykrecane....

Gość Anonymous

no wiec ja mialem taka sytuacje ze klapa wchodziła mi troszki glebiej i po jednej stronie wykrecilem ta gumke i teraz klapa jest sztywniejsza i zachodzi mi rowno z plastikiem pod lampa tylnia

a ja mam tylko po bokach dwie ale fakt sa wykrecane....

Te są jakby na zewnątrz, bo poza uszczelką.

Ta środkowa jest zaraz pod szybą, jutro może fotę zrobie.

• 1 miesiąc temu...

W tylnej klapie często stuki powoduje trzpień od wyłacznika oswietlenia bagażnika- wystarczy podkleić filcem miejsce styku tego wyłącznika z plastikiem na progu bagażnika- u mnie pomogło.

• 2 tygodnie później...

Witam. Ja znowu mam problem ze ŚWIERSZCZEM w okolicach lampek oświetlenia wnętrza z przodu. Na każdej nierówności tak skrzypi, że mnie szlag trafia. Chyba muszę to rozkręcić i sprawdzić co tam tak gra. :)

• 4 miesiące temu...
Gość Anonymous

Czy ktoś mial taki "problem"? Coś mi świergocze-grzechocze czasami w obszarze miedzy zegarami a wlacznikiem swiatel, no moze ciut poniżej... czy ktos ma jakis pomysł? NIewykluczone ze podaje błędną lokalizację bo moze ten dzwiek tak sie rozchodzi... :D

Mam to samo, wybieram sie z tym do servisu,

Czy udalo Ci sie rozwiazac ten problem

• 2 miesiące temu...
Gość Anonymous

He he... u mnie tez od pewnego czasu coś sobie "świerszczuje" i okazuje sie ze to lewarek pod wpływem wibracji przy pewnych obrotach o coś sie delikatnie obija co doprowadza mnie do szału. Apropo klapy bagażnika u mnie np słychac yablice rejestracyjną. trzeba ją tylko mocniej przymocować.pozdro

• 1 miesiąc temu...

tak juz zlokalizowalem jutro bede sie bawil :) bo aby wykrecic te gumy musisz najpierw poluzowac caly plastik...ta duza nakretka klucz 30. mysle ze sie jasno wyrazilem

ostrożnie z tym kluczem, używać mało siły, jest to duża dźwignia i można uszkodzić zamocowanie tegoż plastiku(odbój drzwi tylnych) tam nie ma żadnego gwintu ( trafiło na mnie, zerwałem bolce , ale wybrnąłem z tego) zlikwidowałem skrzypienie zwiększając dystans na odbojach( tylne drzwi bagażnika nie ocierają o uszczelkę).

Miałem również stukanie (skrzypienie?) z przodu ( okolice budki suflera i schowka od strony pasażera ), przy wymianie filtra kabinowego, stwierdziłem wyłamanie klapki filtra, jakiś niechluj przy wymianie filtra narobił szkód, unieruchomiłem klapkę i jakoś to ponaprawiałem na jak długo to się okaże, teraz nie ma stukania.