holcu Opublikowano 22 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2006 Kochana nasz Pani moderator, obiecuje, iż zrobimy żrzutke na forum byś mogła Livio wyjść za kaucją A jeśli chcesz posiedzieć bo np. ciekawe miejsce, interesujący ludzie to Ci te pomarancze prześlemy w ramach rekompensaty , że jechałaś autem marki OPEL   Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kokos Opublikowano 22 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2006 Hym troche zastanawiajace bo gdzies tez wyczytale w jakiejs madrej gazecie (bodaj fakt) ze oni musza ci przyslac taka fotke z wezwaniem do chaty w ciagu 30 dni inaczej nie mam mozliwosci egzekwowania gdyz prawo nie moze dzial wstecz oprocz wyjatkow typy : morderstwo ,oszustwo i kradzieze na duza skale .nie wiem czy to prawda ale po prostu wiecie ile fotek by musieli przegladac i ustalac ??za malo ludzi zeby to robic i dlatego mi sie wydaje ze egzekwowalnosc tego typu jest mniejsza niz normalne zatrzymanie na suszarce a co do homologacji to taki radar musi byc przypisany konkretnie z tego wzgledu ze nie moga one byc przemieszczane,tym bardzie ze byla jakas z tym afera ze czesc radarow byla jakiejs czeskiej produkcji a jeszczze jakias innej made in .... cos tam cos tam i pozniej zostalo to jakos zakrecone jeszcze bardziej.Jak zlapie znajomego (policjanta) to sie go wypytam dokladnie .   Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Peter Opublikowano 22 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2006 Livia, OK bedziemy wysylac paczki do Grudziadza na przyklad ps kokos, to o czym piszesz to nie jest dzialanie prawa wstecz   Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kokos Opublikowano 22 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2006 Moze i nie ale z tego co mi wiadomo wszystkie procedury maja beg do 30 dni pozniej musza byc powiadomieni wszyscy zainteresowani.   Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GrzECHO Opublikowano 23 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2006 1. czy jak Ci robi fote radar to widac blysk? Jadac w nocy widac delikatny blysk. to, że dojdą po naklejce nie jest takie pewne. W Markuszowie na trasie do Lublina byla jakis czas temu afera. Kolesie kupili sobie BMW, zdjeli blachy i narobili sobie fotek jezdzac w tą i z powrotem. Policja prawdopodobnie nie bylaby w stanie zlapac zartownisiow gdyby nie naklejka na przedniej szybie... Jezeli zrobio Ci jedna fotke to zawsze istnieje prawdopodobienstwo ze nie beda w stanie odczytac numerow z naklejki   Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 23 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2006 jest to gest powszechnie uznany za obrazliwy Powszechnie - ale czy według prawa też? Może się Livia skaleczyła w ten palec i trzymała w górze, żeby jej krew za bardzo nie kapała? Nie wiem, dla mnie to jest trochę dziwne z tym gestem, jeszcze kilkanaście lat temu zdecydowana większość Polaków nie miała pojęcia co znaczy ten palec. Podobno Araba można obrazić pokazując mu podeszwę stopy Ciekawe co by było gdybym pod radarem przejechał w karykaturalnej masce naszego Prezydencika - powołali by komisję śledczą?   Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 24 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2006 Bardzo malo kasy wydalem poniewaz z przodu nie mam zalozonej blachy i brak naklejki na szybie wiec jest spoko ale trzeba uwazac wybierajac sie w rejony Czestochowy lub Bielska poniewaz tam robia zdjecia z przodu i z tylu auta wiec jest maly problemik. kokos jak nie moga byc przemieszczane skoro suszarka jest wlasnie do tego storzona zeby sie przemieścil radiowoz z miejsca na miejsce i wysuszyl kierowcow lamiacych przepisy a pomysl sam ile by im czasu zajelo gdyby za kazdym razem musieli skladac i rozkladac trojnog pod radar, a tak wogule to jest zakrotki kabel zeby na nim stala, pozatym jak cie zatrzymali to stala suszarka na trojnogu i szedles do niej zeby pokazali ci predkosc czy poprostu zaprosili cię do pojazdu gdzie lezala na masce radiowozu celem pokazania ci zarejestrowanej predkosci.Pozatym radary bedace na wyposazeniu naszej Policji sa produkcji USA lub teraz wchodza polskie i moga sie z nimi przemieszczac gdzie chca i suszyc jak im sie podoba i w jakim miejscu im odpowiada nawet na drogaj wiejskich. [ Dodano: Sob Cze 24, 2006 13:24 ] kokos do 30 dni moga ukarac cie mandatem potem sprawa trafia do Sadu jestes wzywany i przesluchiwany na komisariacie i sprawa ma bieg tak jak opisalem wczesniej. To nie jest dzialnie prawa wstecz mylisz pojecia to jest wykroczenie scigane z kodeksy wykroczen a nie przestepstwo scigane z kodeksu karnego. Fotki nie przysylaja ci do domu tylko albo jestes wezwany do wlasciwej komendy pod ktora podlegasz w zwiazku z miejscem zamieszkania lub policjant odwiedza cie osobiscie w domu pokazuja ci zdjecie i albo dostajesz pokute albo tlumaczysz sie w Sadzie.   Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 20 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2007 Na Węgrzech to w ogóle są niezłe jazdy z policją..Przykładowo jedziesz autostradą i w pewnym momencie pojawia się malutki zator, gdy już dojeżdżasz okazuję się, że policja, w radiowozie bez radaru, na wyrywki zatrzymuje auta. Okazuje się, że to nie żadne łapanki, czy wyrywkowe kontrole, tylko policja z lornetką wypatrująca numery rej. samochodów, o których mają cynk, że przekroczyły znacznie dozwoloną prędkość..skąd to wiedzą nie robiąc pomiaru?? Otóż wiedzą to od swojego człowieka, którego zazwyczaj się nie widzi, bo stoi on stoi kilka kilometrów wcześniej z radarem, najczęsciej na jakimś mostku nad autostradą....ten właśnie człowiek podaje im przez CB informację o marce, kolorze i nr. rej. auta, które powinni zatrzymać..... zgadzam sie z Toba, na trasie z Lubina do Polkowic tez takie cos stosują juz to widzialem ale na szczęście jako pasażer Albo jeszcze lepszy patent stoi radiowóz ktos z naprzeciwka daje ci znak ze stoi policja ty zwalniasz przejeżdżasz kolo nich cieszysz sie ze cie nie złapali , przyspieszasz a tam zaraz kawałek dalej stoi drugi patrol i cie maja wtedy   Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kill3rReaper Opublikowano 20 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2007 Co do tej jakości zdjęć cyfrowych w fotoradarach: To są zdjęcia cyfrowe robione w fotoradarach?? Jeżeli tak no to nie wiem czy tak łatwo się doczytać z naklejki co to za numer Żeby sie doczytać do takiej naklejki z dosyć sporej odległości to musiałaby być niezła rozdzielczość tego zdjęcia... A właśnie, z jakiego profilu wychodzą te zdjęcia?? Jak wygląda takie zdjęcie??   Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 20 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2007 Co do tej jakości zdjęć cyfrowych w fotoradarach:To są zdjęcia cyfrowe robione w fotoradarach?? Jeżeli tak no to nie wiem czy tak łatwo się doczytać z naklejki co to za numer Żeby sie doczytać do takiej naklejki z dosyć sporej odległości to musiałaby być niezła rozdzielczość tego zdjęcia... A właśnie, z jakiego profilu wychodzą te zdjęcia?? Jak wygląda takie zdjęcie?? Niestety jestem jednym z tych co się "załapali" na fotkę. Na zdjęciu (a właściwie na faksie) nie dość że wyraźnie widać numer rejestracyjny to i moja buziuchna też jest rozpoznawalna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi