Skocz do zawartości
Kogut

Czujnik temperatury zewnętrznej

Rekomendowane odpowiedzi

Gdzie te ustrojstwo mogę znaleźć ??

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Witam

Poszukaj pod kratką wlotu powietrza przedniego zderzaka przeważnie są one tam montowane bo muszą mierzyć temperaturę w miarę nisko przy ziemi.

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Znalazłem

 

Dziękuje :roll:

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
Gość Anonymous

Witam

Odgrzeje troszkę temat,szukam i szukam pod wlotem powietrza przedniego zderzaka tego czujnika i nie mogę znalezć mógłby ktoś podrzucic jakiś rysunek lub wskazać na zdjęciu gdzie jest ten czujnik.Od kilku dni mam w aucie temp.54,5 stopnia

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
Gość ZACHU

W mojej Agili też od 3 dni wyświetla się tem zew . 67, st C , proszę o pomoc co zrobić? Czekać aż odmarznie czy wymieniać czujnik temperatury zew..? Jeśli tak ,to czy poradzę sobie z tym sam?

Dziękuje.

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

czy poradzę sobie z tym sam?

... :wesoly: a w profilu kobietka ...

... wyjmij wtyczkę i poczyść styki ... na wymianę jest zawsze czas ...

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
Gość ZACHU

Gratuluję spostrzegawczości , :wesoly:

Dzięki za pomoc, czujnik sam wrócił do normy - wystraszył się wymiany. :beer:

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Witam,

Podbiję temat, bo niestety po zakupie mojej Agili czujnik nie tylko nie działa, ale na dodatek wisi sobie elegancko na kabelku, zamiast być na swoim miejscu. I właśnie tu pojawia się problem, a właściwie dwa: po pierwsze gdzie dokładnie powinien być ten czujnik przymocowany (nigdzie nie mogę znaleźć żadnego zdjęcia czy rysunku), a po drugie to chyba tylko oryginał w serwisie opla jest dostępny, bo na aledrogo są jedynie używki, brak jest nowych (chociaż to dziwne).

Może ktoś podpowie coś w tej sprawie?

Pozdr.

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Brak nowych, bo to się nie psuje.

Psuje się wtyczka i okablowanie.

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się

Partnerem serwisu: fabryka kart plastikowych LiderKarty
×

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.