Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

te plastiki sa rozne od siebie wiec sie ze soba nie wulkanizuja wiec musisz krecic w prawo w lewo do granicy z wyczuciem az sie zgorzel nadkruszy i pusci najlepiej wyjmij lampe i potem to z glowa zreperuj

Puścić w ogóle nie chce, nie rusza się ani o milimetr ani w lewo ani w prawo, właśnie na tym problem polega. Niestety warunki do demontażu mam dość niekorzystne (miasto, blokowisko) więc niespecjalnie jest gdzie pół samochodu rozebrać i przy nim na spokojnie dłubać ;/

W skrajnym wypadku myślałem, żeby ten dekiel może wyłamać i zastąpić go nowym, pytanie czy nie rozwalę całkowicie oprawki i summa summarum nie będzie konieczna wymiana.

Edytowane przez ttxffjo

• Odpowiedzi 101
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

Może się komuś przyda.

Dotyczy wymiany silniczka, ale procedura odkręcenia zderzaka jest taka sama dla wszystkich napraw związanych z reflektorami :)

Gość michalww

Witam,

mam ułamane mocowania od reflektora przedniego w Corsie C.

DSCF3898.jpgDSCF3899.jpg

Reflektor to (chyba) Bosch AL (oznaczenie "GM LK", taki sam jak tutaj).

Czy da radę to naprawić zestawem naprawczym (np. takim) czy muszę inwestować w reflektor?

pozdrawiam i z góry dzięki za wszelką pomoc,

Michał

• 5 miesięcy temu...

Okej dzięki.

Jestem już po wymianie żarówki. Wymiana trwała parę godzin z powodu przekręconej lub nie wiem.. zapaćkanej błotem śruby z tworzywa. Góra odkręcona była w parę minut, śruby przy nadkolu z małymi problemami, ale z jednej strony poszły szybko, pod autem było trochę bawienia, ale się udało. Niestety, ale od strony przepalonej żarówki nie dało się odkręcić nakrętki z tworzywa która trzyma zderzak z resztą auta.

Musiałem włożyć rękę między zderzak a nadkole, aby po omacku odkręcić śrubę od reflektora. Później poszło już z górki :)

• 5 tygodni później...
Gość TOMEK CORSA B 1.2 i 45km

lampy wymieniałem bez zdejmowania zderzaka i na bank się da po co zdejmować zderzak