Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

U mnie w drzwiach jest jakby coś okrągłego - żółty, w czarnym okrągłym z gwintem (tak się wydaje - w to wchodzi wiązka - i to się kręci - ale wyjść nie chce...) - to okrągłe wyjąć na siłę, czy przekręcić czy... sam już nie wiem...

Ale tej wtyczki jakoś nie widzę.. - głęboko siedzi w drzwiach? Czym ją złapać - czy może wyciągałeś ciągnąc za wiązkę (to chyba zły pomysł...)?

• Odpowiedzi 23
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Za wiązkę nie. ta wtyczka to właśnie ten plastik w którym się kończy wiązka, włąśnie to się odłacza od drzwi.

Dzięki za pomoc - udało się i wszystko już działa.

Niestety - ale gniazdo wpadło mi do środka i musiałem zdjąć boczek z drzwi.

Nie jest to wcale trudne - gdyby ktoś potrzebował w tym temacie pomocy - to chętnie służę.

A dostęp do tego gniazda, jest dokładnie pod głośnikiem na dole w drzwiach.

• 9 lat później...

Witam.Mam problem z opuszczaniem się tylnej lewej szyby.Prąd do niej dochodzi.Jak biorę do góry aby zamknąć to słychać jak klika a na dół nie chce się opuścić

A chciało ci się przeczytać ten temat i sprawdzić co jest radzone?

Zrobiłeś chociaż połowę tego co ludzie piszą?

• 1 rok później...

Witajcie mam problem ze swoją zafira 2.0 diesel 2000 rocznik problem polega w tylnich szybach nie opuszczają się i nie podnoszą sprawdziłem bezpieczniki całe okablowanie lutowałem zabezpieczyłem central zamyka wszystkie drzwi a okna tyl nadal nie chodzą prowadnice sprawdzone pod akumulatorem rusza są dobre niewiem gdzie dalej szukać proszę o pomoc 

Prąd do silniczków dochodzi?

Przelotki w drzwiach mają całe kable?

Nie przerwane?

Pisz zdaniami ,bo ciąg liter się strasznie źle czyta

Wszystko Adam jak opisujesz się zgadza 

Prąd dochodzi 

Przelotki całe 

Silnicznki z mechanizmu szyb działają 

To niewiem o co chodzi 

Bezpieczniki całe 

A coś pisałeś o lutowaniu, może tu jest problem.

Jest jeszcze opcja że coś z gniazdem w drzwiach jest nie tak.