Skocz do zawartości

Astra H 1,7 CDTI .. który silnik to FIta a który to ISUZU

Rekomendowane odpowiedzi

zbyszek670, zgadza sie,ale zdaje mi sie ze Ty piszesz o silniku 1.9 bo niesadze zeby Cadilac czy Saab stosowal silnik 1.3,ale nawet gdyby ,to wytlumacz mi jedno dlaczego nie pasuja podzespoly takie jak egr,turbina kupione w salonie fiata skoro to jest silnik fiatowski?Wielu handlarzy np.na allegro sprzedaje rozne elementy osprzetu piszac silnik 1.3cdti/1.3jtd jak mam to rozumiec?

• Odpowiedzi 32
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Gość zbyszek670

ale zdaje mi sie ze Ty piszesz o silniku 1.9

to wytlumacz mi jedno dlaczego nie pasuja podzespoly takie jak egr,turbina kupione w salonie fiata skoro to jest silnik fiatowski?

Pisałem przecież że EGR też nie pasuje od mojego silnika 1.9 CDTI do 1.9 JTD choć są te same silniki, a przecież napisane jest w tekście że "część rozwiązań opracowana wspólnie jest stosowana w silnikach produkowanych przez oba koncerny".

Zgadza się że Cadillac czy Saab nie mają silników 1.3 bo akurat nie mają małych modeli samochodów.

nikogo nie interesuje osprzet silnika. Silnik to jedno a osprzet to drugie. Wiadomo ze przeciez sa jakie sroznice w autach, komorach silnikowych itd wiec i sa roznice w osprzecie. Nawet wplyw moze miec to ze maja inne wymogi spalin czy tak jak mamy np roznice mieduz 1.9cdti montowanym w astrze a w viki czy zafirze ze roznia sie nie tyle samymi poduszami mocujacymi silnik ale nawet i łapami gdzie je przykrecamy. Mialem taki przyupadek w pracy podczas przekladki silnika co astry H cabrio gdzie silnik niby yen sam a trzeba bylo przelozyc uchwyty od starego silnika. Tak samo i roznice sa w elektryce, kablotece i oprogramowaniu. Nie da sie wejsc techem z poziomu opla w silnik saaba gdzie silniki niby te same sa. Jedynie mozliwe sa np takie myi ze wchodzimy np wopla antare scanem chweroletowskim bo to to samo co captiva.

wesol, a Nas zwyklych uzytkownikow robia w balona,wystarczy ze sprawdzisz oferte jakiegos sklepu intern.z czesciami i pojawi sie np.egr do silnika 1.3cdti/1.3jtd,turbina to samo , padlem ofiara takiego przekretu wiec moze warto ostrzec innych.pozdrawiam

o czesciach w oplu to mi nawet nie mow. Po vinie nawet nie idzie stwierdzic czy to ta czesc do danego silnika. W pracy to ma na codzien wiec juz mnie to nie dziwi. Mialem juz tak ze EPC pokazywal inaczej jak bylo w realu.

np mz chlodnicami czy skraplaczami sa zazwyczaj cyrki i trzeba sprawdzic jaka jest w realu bo epc wywala kilka rodzajow.

wesol, dokladnie tak jest,moj kolega kupil uszkodzona astre h1.3cdti,mial do wymiany turbine i zdaje mi sie ze ktorys z przewodow wysokiego cisnienia,pojechal do intercarsu a tam taki mily pan sprzedal mu turbinke i przewod do silnika 1.3jtd dodajac przeciez to ten sam silnik.Koles wydal kilka tysiecy bo chcial nowe czesci a mechanik go pogonil :spoko: pozdrawiam

• 4 tygodnie później...

Podpinam się co by nie zakładać nowego tematu.

Szukam przez szukajką ale nie znalazłem odpowiedzi. :beer:

W Astrze H występują trzy silniki 1.7 CDTI . W tym temacie napisaliście o dwóch a ten trzeci ?

Widzę dużo odmiennych zdań i już się pogubiłem.

Są silniki o mocach 80 / 110 / 125 KM . Wszystkie są modelami Isuzu ??

I drugie pytanko - w silnikach Isuzu nie ma dwumasy ??

Są silniki o mocach

80 / 110 / 125 KM

W Astrze H są 4 silniki Isuzu

Z17DTL - 80KM

Z17DTH - 100KM

Z17DTJ - 110KM

Z17DTR - 125KM

w silnikach

Isuzu nie ma dwumasy

Oj wydaje mi się że w tych silnikach występuje już dwumasa.