Skocz do zawartości
tarkiszon

Problem Z Impulsatorem

Rekomendowane odpowiedzi

Witam koledzy, mam pytanie dotyczące impulsatora. A mianowicie nie posiadam go wgl... i nigdzie nie mogę go dostać, nie wiecie od czego można pod pasować?? A może ktoś ma taki na sprzedaż... Z góry dziękuje za pomoc :)


Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

U kumpla zakładałem od nexii, tylko w digitalu trzeba było przestawić przełącznik impulsów.

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Ten mój wygladał trochę inaczej, kostka ci nie podpasi, bo kadett ma okrągłą, trzeba zmienić.

A jak wyjmiesz zegary, to na samym srodku na górze masz czerwony przełącznik.

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Ale ten co ci przesłałem dobry będzie??

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Tego pewny nie jestem, mój nie miał wyjścia na linkę.

Nie masz kogoś, kto ma nexię, żeby sprawdzić, jak bedzie działać?

Nawet bez przełączania przełacznika, jak pokaze prędkość 2x mniejszą, to wtedy przełacznik przełącz.

Więcej nie podpowiem, bo ja mam na linkę.


Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

ok, dzięki za pomoc :]

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Ty jesteś z EL?

Jeśli tak, to jedź na Targowa do Motozbytu i tam zakup, koło 60zł kosztuje.

Taki jak ja miałem.

Wytłumacz że do kadzia do digitala.

W tym tygodniu jedź od rana, w przyszłym po 14:00.

Tam mój kumpel robi w sklepie, to ci da to co będzie ok.

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Nie kolego : ), ja jestem z Torunia


Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Jakby co, to przełacz przełącznik i będzie git.

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Ok, dzięki za pomoc ... : )

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Słuchaj kolego, kupiłem ten impulsatorek, i właśnie nic mi nie pokazuje...

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
Gość Street Killer :)

A jesteś pewien kablologii?

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

No właśnie nie za bardzo... Jak byś kolego miał jakiś schemacik odłączenia kabli do tego czujniczka bym był wdzięczny...

Bo wyjścia z instalacji to wiem jak są :

Brązowy +

Czarny -

Niebiesko biały do zegara

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Brązowy, to masa.

nie mam schematu podlaczenia niestety.

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

u mnie brązowy to +

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

No to masz ewenement.

Wszystkie ople mają brązowy na masie.

Wszystkie kable w kadecie sa takie same jak w innych oplach poza dwoma - sygnal wtrysku i zasilanie pompy paliwa.

Tylko te dwa kable są inne w kadziu niz w reszcie opli.

Aha, sygnał impulsatora, to niebiesko/czerwony.

Więc masz coś namieszane.

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

bo na czujniku mam niebieski czarny i czerwony...

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.


  • Podobna zawartość

    • Przez tarkiszon
      Witam wszystkich. Mam problem z moim kaziem, a mianowicie przedwczoraj najechałem samochodem na najazdy aby zmienić olej silnika. Po zmianie oleju samochód normalnie zapalił zjechałem nim z najazdów i zdechł... Pomyślałem że skończyło się paliwo ale wczoraj zalałem mu 10l. odpowietrzyłem go i nic... Co może być? kręci kręci i nic. Dodam że samochód stoi w ocieplanym garażu ale przedtem zanim go kupiłem stał 6lat pod chmurką. Pozdrawiam
Partnerem serwisu: Fabryka kart plastikowych LiderKarty
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.