Skocz do zawartości

Op-com - funkcje, możliwości, obsługa, porady

Rekomendowane odpowiedzi

Twój wybór.Wiesz przecież co było pisane.

Gość KierBike

Panowie problem. Mam Astre J , sciągnąłem do niej nowszy interfejs zeby obsługiwało to auto (VAUX-COM 120309a+131223d), łącze sie normalnie, da sie kasować błędy ale jak wchodze w skrzynie biegów i wchodze w bloki pomiarowe to tak jakby tego tego nie obsługiwało. Mam skrzynie automat, jestem po wymianie oleju w skrzyni i musze znać temperature oleju.. a pokazuje -50 stopni C. nie reaguje na to ze zmieniam bieg. pokazuje cały czas ze jest na P. Wiecie moze jak to ogarnąć?

W dniu 4.02.2018 o 03:28, hashin napisał:

Co może być przyczyną, że czasem interfejs przejdzie test połączenia, ale przeważnie nie łączy i wywala info: "Interface is not connected to the car"?

Przyczyną był trefny interfejs.

Zamówiłem inny z Aliexpress i łączy bez problemów.

Gość Mario_80
  W dniu 16.02.2018 o 20:22, hashin napisał:

Przyczyną był trefny interfejs.

Zamówiłem inny z Aliexpress i łączy bez problemów.

podaj linka do produktu.

Ale z tego co widzę to on ma dopasowany program tylko do siebie?

I tylko w wersji angielskiej?

Sprawdź czy pójdzie na pl.

Dzień dobry,

mam (tzn miałem) interfejs z ali w wersji 1.78 niestety jedyne co mogłem na nim zrobić to zaczytać kody błędów silnika w omedze reszty niestety nie było szans z tego co sprawdziłem to przekaźniki były dobre wiec Spróbowałem zrobić downgrade do 1.70 lecz niestety nie wgrało poprawnie bootloadra da się to jakoś jeszcze wgrać czy już tylko na części ? I mam pytanie czy opelscaner z linku będzie dobrze działał chodzi mi dokładnie o to że klimatyzacja mi dziwnie bardzo działa i tylko chce sczytać live temperatury czujników. A w późniejszym czasie jak się będzie coś działo to sczytywać błędy Proszę o pomoc

http://allegro.pl/interfejs-opel-scanner-usb-1987-2005-z-licencja-i4907625224.html

A jak sprawdzałeś przekaźniki?

Na jakiej płytce masz tego Opcoma.

Próbuj jeszcze zmienić FW jak opisywałem wcześniej.

Na sprzęty Viakena nie narzekam .

Jedynie interfejs do fiata mnie trochę rozczarował bo miał się łączyć ze wszystkim w Pandzie córki ale nie wszystko łączy.

Więc ja bym proponował zasięgnąć na PW opinii drahe.

A może on sam się odezwie

adam gdzie zmienia się na PL w programie czy podczas instalacji? szczerze to mi na tym jakoś specjalnie nie zależy, póki co działa i oby tak zostało.

Edytowane przez hashin