Skocz do zawartości

Op-com - funkcje, możliwości, obsługa, porady

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Grabek85

Witam.

Obserwuje watek już od jakiegoś czasu. Zakupiłem kabel (niby firmware 1.70). Program pobrałem z chomika (z linku polecanego parę stron wcześniej). Próbowałem też OP-COM CHINA 08-2010 PL. Na obydwu te same problemy.

1.Problem polega na tym, że nie mogę odczytać informacji o pojeździe. (wybieram rocznik - model - pojazd) Interfejs się nie łączy post-58138-0-52673900-1520360890_thumb.jpgpost-58138-0-17256800-1520361718_thumb.jpg

To samo gdy próbuje odczytać informacje i błędy silnika (zaznaczam prawidłowy silnik)

2. Tym samym kablem podłączyłem się do modułu REC. Chciałem włączyć automatyczne blokowanie drzwi po ruszeniu. Włączyłem wg. znalezionej instrukcji, jednakże nie mogłem włączyć funkcji Automatycznego odblokowania przy wypadku (moduł UEC). Opcja jest niedostępna, zaznaczona na siwo. Jaki może być tego powód?post-58138-0-67626300-1520361657_thumb.jpg

3. W jednym z menu znalazłem opcję; "Optymalizacja prądu spoczynkowego" Do czego to służy? Rozumiem, że odłącza niepotrzebne odbiorniki, tylko które? post-58138-0-23114800-1520361687_thumb.jpg

Widzę że się w ogóle nie łaczy.

Jak widać Opcoma w menadzerze urządzeń w systemie ?

Test w ustawieniach przechodzi?

A masz w Vaux w ogóle obsługę twojego rocznika?

Gość Grabek85

Tak. Mam Astrę z 2005. Z tym, że to nie Opel tylko Vauxhall (ale nie myślę, żeby robiło to różnicę - gdzieś w ustawieniach widziałem opcje i tam było, że kierownica po prawej).

Spróbuj przez Vauxhall.

Spróbuj po tym samym silniku ale inne auto.

Ale w opisie masz AK a piszesz o roczniku 2005?

Gość Grabek85

Przepraszam. Możliwe, że w profilu namieszalem. Mam Astre H z 2005 roku. Możesz mi rozjaśnić? Gdzie jest wybór Opel, Vauxhall?

Nie wchodziłem jeszcze w Vauxhalla więc nie wiem .

Pisałeś że widziałeś taką opcję.

Ale spróbuj przez inne auto.

Np. Zafira albo AH ale rocznik młodszy lub starszy.