Skocz do zawartości

Op-com - funkcje, możliwości, obsługa, porady

Rekomendowane odpowiedzi

adam1954

Car pass security code wydobyłem udało się ,ale mam problem jednak z komunikacją ECU jak wchodzę w nadwozie/wskazniki/ to łączy jest inicjacja i to wszystko wchodząc w kody błędów wywala błąd.

-Robiłem podłączenie interfejsu do lapka i do auta interfejs i na koncu zapłon

-na china clone,na vaux com, na 090714 brak komunikacji

post-58139-0-42981100-1521818602_thumb.jpg

A pisałem że trzeba przejść na 1.39 aby się połączyć ze wskaźnikami?

Spróbuj jak pisałem

Tak pisałeś pisałeś,a gdzie można nabyć fv 1.39 ? Mówisz że pójdzie to zobaczę mam nadzieje że nie popsuję od skośnych kabelka. Czytałem gdzieś że można połączyć sięna innym roczniku lub modelu auta...

Powinieś mieć w Vauxie jeżeli ściągnąłeś go z OcFlash

Sprawdź tylko jaką masz płytkę w Opcomie .

Dla pewności.

To tylko 4 śrubki.

A dla upewnienia się dużo.

No to bez obawy możesz zmienić na 1.39 :D

Dobra wgrane ,jutro testy dam znać czy pomogło wejście do ECU :D

Dziś sprawdzałem ECU i pięknie łączy się na ver 1.39 śmiga elegancko. Ale chcę włączyć ryglowanie drzwi i wchodząc w nadwozie/ zamiast mieć REC to mam zestaw wskażników wchodzę i mam funkcję specjalne niedostępne i żadnych REC I UEC ;/ Jakiś pomysł czemu nie mam REC ?

post-58139-0-22034600-1521844788_thumb.jpg

post-58139-0-70873900-1521921610_thumb.jpg

post-58139-0-03724400-1521921620_thumb.jpg

Bo nie masz REC-a.

To nie połączysz się z nim

Pamiętaj tylko że gdy będziesz chciał komuś pomóc i podłączyć Opcoma w nowszym aucie np. Corsa D to sam się przeinstaluje na 1.45

Pomagać raczej nie będę nikomu w realu ,kurde szkoda ze nie mam w ogóle żadnych opcji Rec itp a co muszę srobić by to było ? dzis włączyłem vaux com i chciał mi wgrać firmware 1.45 to odrzuciłem 2 razy :) szkoda bo myślałem że ryglowanie drzwi zrobię i włączenie świateł po włączeniu silnika a tu lipa :/