Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Gość julka13

Witam opiszę problemy z samochodem założony moduł zwiekszajacy dawkę paliwa przy rozruchu oraz wymuszajacy grzanie swiec. sprawdzone przelewy OK, sprawdzone sprężanie prawie 30 OK, i niestety nadal pproblemy z rozruchem silnika po nocnym postoju. wyrok następujący za mała dawka paliwa przy rozruchu czyli naprawa sterownika pompy paliwa, no i mnie podkuciło robić. pompa z samochodem w naprawie, pompa oraz sterownik zregenerowany dodatkowo jakieś uszczelki na wtryskiwaczach i dopiero pod górkę. Teraz nadal źle odpala i do tego kopci na czarno ze OJ :zalamany: czyżby złe ustawienie katów wtrysku, lub źle wstawiona pompa. narazie samochód stoi u warsztacie i maja sprawdzić wszystko od nowa twierdza że może być coś źle złożone. Firma od lat zajmuje sie regeneracją pomp oraz turbin maja stoły BOSCHa pompa przeszła całą weryfikacje OK, co może byc powodem takiego dymienia i konieczności długiego kręcenia przy odpaleniu. Regeneracja pompy to niemały wydatek.

https://forum.opel24.com/topic/50903-po-regeneracji-pompy/

Albo zle ustawiony rozrzad albo pompa zle zrobiona. Nie wiem co pod pojeciem regeneracji pompy jest. Piszesz ze sterownik ale po co skoro byl dobry to nie wiem. Czy zagladali do pompy czy byly wymieniane przestawiacze dawki oraz kata wtrysku?? Tylko nie ze chyba tak czy tak mi sie wydaje tylko co fatycznie bylo robione. Czy pompa byla rozebraa na drobny mak czy tylko robili to co zawsze?? Bylo sprawdzic jeszcze przer oddaniem do naprawy jak odpala z wezykiem podpietym do pompy i do baniaczka pod maską po nocnym postoju. Zaczynasz od niewlasciwej strony bo moze przewody paliwowe sa nieszczelne a poleciales w koszta odrazu.

https://forum.opel24.com/topic/50903-po-regeneracji-pompy/#findComment-431582

Gość julka13

Albo zle ustawiony rozrzad albo pompa zle zrobiona. Nie wiem co pod pojeciem regeneracji pompy jest. Piszesz ze sterownik ale po co skoro byl dobry to nie wiem. Czy zagladali do pompy czy byly wymieniane przestawiacze dawki oraz kata wtrysku?? Tylko nie ze chyba tak czy tak mi sie wydaje tylko co fatycznie bylo robione. Czy pompa byla rozebraa na drobny mak czy tylko robili to co zawsze?? Bylo sprawdzic jeszcze przer oddaniem do naprawy jak odpala z wezykiem podpietym do pompy i do baniaczka pod maską po nocnym postoju. Zaczynasz od niewlasciwej strony bo moze przewody paliwowe sa nieszczelne a poleciales w koszta odrazu.

własnie wszystko sprawdzone swiece zapowietrzanie elektryka cisnienie pompa z samochodem jak opisalem oddana do serwisu BOSCHa. owszem koszta sa ale decyzja podjeta o regeneracji i poszlo. dzsiaj podjechalem zobaczyc co sie dzieje z astrunia pomimo ze szefo mmowil ze jeszcze nie do odbioru ale ciekawosc. odpalil i zalamka dymu tyle ze straz mozna wzywac. sam stwierdzil ze nie jest tak jak byc powinno ale dzisiaj nie ma czlowieka ktory to wczoraj skladał. zostala dla niego litania i jurto z rana bedzie sie za nia bral od nowa. Juz rozmawiałem z mechanikiem innym / znajomym/ twierdzi ze cos jest zle zlozone pewnie sle ustawione na lancuchu. pompa przeszla pelna regenarcje z calkowita wymiana sterownika na nowy przeszla pozytywnie kontrole na stole w samochodzie był wydruk z komputera, ale co na nim było nie wiem. Poprostu zachowanie samochodu jego wydech mnie zalamal. przed robota owszem zle odpalal rano dymil na biało a teraz to płacz i rozpacz.

https://forum.opel24.com/topic/50903-po-regeneracji-pompy/#findComment-431595