Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Od wczoraj mam problem z moja asteroidą. Rano odpaliłem bez problemu dojechałem do pracy postawiłem na parkingu.

Po pracy gdy chciałem jechac do domu podczas odpalania rozrusznik nawet znaku życia nie dał. Odpaliłem na popych dojechałem do domu i stwierdziłem że pewnie rozrusznik padł i do wymiany. Ok przestał noc rano znowu do pracy postawiłem go na górce żeby na pych zaskoczył ale sprawidziłem czy odpali. Kręce raz zapalił, zgasiłem drugi raz zapalił. Dwa razy zaskoczył pożniej znowu cisza.

Nie wiem co to może się dziac:( Może któryś z kolegów miał podobny problem??

Mi sie wydaje że coś może się dziac złego z elektroniką lub coś w stacyjce nie działa??

Proszę o pomoc

Z góry wielkie dzięki za zainteresowanie

https://forum.opel24.com/topic/55754-rozrusznik-nie-kr%C4%99ci/

Zacznij od takich drobiazgów jak wyczyszczenie zacisków akumulatora i sprawdzenie połączeń masowych oraz zasilających rozrusznik.

Akumulator nowy pół roczny a klemy zabezpieczone i eleganckie. Jutro sprawdze przewody masowe o których mówisz. Ale wydaje mi sie że może to byc problem ze stacyjką. Bo tak szukam po forum w różnych tematach i piszą że jak rozrusznik nawet nie tyknie to coś z kluczykiem. Poza tym jak kręci to czysto i ładnie więc wątpie żeby był to rozrusznik.

https://forum.opel24.com/topic/55754-rozrusznik-nie-kr%C4%99ci/#findComment-455838

Stawiam na szczotki.

No i okazało się że to jednak szczotki:( Tak jak kolega napisał.

A ja się stacyjki czepiłem, jeszcze ją porozkręcałem i miałem drobne problemy ze złożeniem. Ale wszystko jest już ok.

A sprawa wyjaśniła się w bardzo prosty sposób: mianowicie ja stukałem w rozrusznik a mój teśc odpalił autko.

Narazie auto będzie wyposażone w brechę, którą się uzywa do stukania w rozrusznik:) Oczywiście do odpalenia potrebne są dwie osoby:)

W poniedziałek kupie szczotki i na wolnym czasie będę się za to powoli brał.

Tylko jeszcze muszę znaleśc instrukcję jak to się tam mniej więcej robi.

Dziękuję kolegom za podpowiedzi co i jak.

Pozdro

https://forum.opel24.com/topic/55754-rozrusznik-nie-kr%C4%99ci/#findComment-455936