Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

 

Mam pełen problem z zasiegiem, po zatankowaniu nawet 30 litrów nadal pokazuje sie przy odpalaniu Range 0, wyświetlacz GID index jaki był na początku to był 002 ver1, mam opcom i jedyny dalszy jaki miałem to był 005 ver3 i ten wgrałem i nadal Range 0, może ktoś podpowie kto miał z tym problem i wie jaki poprawny index wgrać, prosze o poradę

 

pozdrawiam wam :)

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

to pomoze?

post-17939-0-91056600-1352658053_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

czyli index 001 lub 002 lub 003 z signum moga pasować do mnie, bo te z astry H to widac do BID pasują jutro sprawdzę i dam odpowiedź :)

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Witam

 

Mam pełen problem z zasiegiem, po zatankowaniu nawet 30 litrów nadal pokazuje sie przy odpalaniu Range 0, wyświetlacz GID index jaki był na początku to był 002 ver1, mam opcom i jedyny dalszy jaki miałem to był 005 ver3 i ten wgrałem i nadal Range 0, może ktoś podpowie kto miał z tym problem i wie jaki poprawny index wgrać, prosze o poradę

 

pozdrawiam wam :)

 

Gdzie wgrałeś i jak? Trzeba było zaprogramować indeks wyświetlacza.

 

 

Jaki rocznik astry i jaki identyfikator wyświetlacza 0x0???

 

Napisz po kolei jak to robiłeś.

 

 

 

Edytowane przez Rafał_79

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Wgrałem Opcom-em

wgrąłem index 005 ver3 bo taki był pierwszy na lisie zaprogramowałem ze posiada BC Astra H 2005r i nadal dupa

wersja jaka była pierwotna 002 ver1 numer wyslietlacza 13178025 jakos tak

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Rozumiem że chciałeś aktywować BC w swoim aucie?

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

tak, Aktywowałem udało sie ale nadal pokazuje range 0 pewnie zły index wgrałem i nie wiem jaki pasuje poprawny :( zatankowałem do pełna to pokazuje zasięg ale jak zejdzie do zera i zatankuje sie około 30 litrów czujnik nie aktualizuje zasiegu :(

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Trochę chyba namieszałeś. Czy przy ver.002 ver.1 zrobiłeś aktywację BC wchodząc w "konfiguracja wariantów" następnie "BC- występuje" i następnie "programowanie indeksu wyświetlacza" ? Jeśli robiłeś inaczej to jak?

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Przepraszam ze mieszam :)

 

W wiec:)

 

Ogolnie robiłem tak jak piszesz ver.002 ver.1 zrobiłem aktywację BC wchodząc w "konfiguracja wariantów" następnie "BC- występuje" i następnie "programowanie indeksu wyświetlacza" i pierwszy index jaki był w opcom to 005 ice i ten wgrałem.

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

pisząc 005 masz na myśli 005_03ice coś podobnego jak na zdjęciu

 

identyfikator wyświetlacza to 0x.... i tu cztery cyferki

 

 

20111102175323.jpg

Edytowane przez Rafał_79

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się

Partnerem serwisu: fabryka kart plastikowych LiderKarty
×

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.