Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

W załączniku przesyłam wam instrukcję przeze mnie opracowaną jak w Corsie C włączyć funkcje:

- światła skandynawskie - światła mijania same włączają się po odpaleniu silnika bez konieczności przełączania włącznika świateł

- funkcja "follow me home" - czyli doświetlanie drogi z samochodu do domu przez światła samochodu

Programowanie funkcji świateł skandynawskich Corsa C 2004.pdf

https://forum.opel24.com/topic/58059-programowanie-%C5%9Bwiate%C5%82-skandynawskich-i-funkcji-follow-me-home/

• Odpowiedzi 26
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

Gość Rafał_79

Plusik poleciał ale jeszcze napisz gdzie w corsie c jest złącze diagnostyczne. Teść ma corsę to mu to aktywuję.

Złącze jest zaraz nad tunelem środkowym nad popielniczką (przed lewarkiem zmiany biegów), tak jakby pod panelem od nawiewu. Nie jest niczym zaślepione więc jak się schylisz i czymś przyświecisz to zobaczysz ;)

• 2 miesiące temu...
Gość apollo1989

jest możliwość szybkiej deaktywacji tej funkcji tak jak w vectrze? chodzi o to że jak stoisz na postoju z włączonym silnikiem to nie chce żeby się świeciły.

Nie wiem jak to działa w Vectrze. Poszukam gdzies w internecie opisu i sprawdzę u siebie czy cos takiego działa i dam znać.

Poszukałem i posprawdzałem. Jeżeli chodzi o metodę szybkiego przełączenia przełącznika na "1" i z powrotem na "0" to w Corsie to nie działa. Pozostaje chyba jedynie przełączenie sobie na środkową pozycję czyli na same pozycyjne światła.

• 5 lat później...

Cześć,

Sporo czasu minęło od pierwszej wiadomości w tym temacie, jestem ciekawy czy ma ktoś może jeszcze ten pdf opracowany przez KubaK, ponieważ pobiera mi się jedynie pusty/uszkodzony plik (0 kb). Z góry dzięki za pomoc

• 1 rok później...
W dniu 9.10.2018 o 18:52, character34 napisał:

Cześć,

Sporo czasu minęło od pierwszej wiadomości w tym temacie, jestem ciekawy czy ma ktoś może jeszcze ten pdf opracowany przez KubaK, ponieważ pobiera mi się jedynie pusty/uszkodzony plik (0 kb). Z góry dzięki za pomoc

Dodałem ponownie plik z materiałem KubaK (gdyby wyparował znowu można skorzystać z opisu poniżej).

Dla potomnych :

Rocznik auta > Model > Nadwozie > Moduł sterujący nadwozia > Programowanie > Programowanie (trzeba podać CarPass) > w opcji Światła do jazdy dziennej zmieniamy na "występuje" > Programuj

w ścieżce j/w jest też opcja follow me home

A tu przypominam jak odczytać CarPass :

Rocznik auta > Model > Nadwozie > Zestaw wskaźników > Dostęp do EEPROM > Odczyt kodu dostępu

• 1 rok później...
Gość Danielcorsac

Witam chciał bym się tutaj podpiąć bo nie chce drugiego tematu zakładać mam problem z prawa lampa po zgaszeniu silnika usłyszałem jak silnik ustawiania świateł dalej chodzi w prawej lampie jak by skakał do góry i na dół po uderzeniu w lampę przestało ale co jakiś czas daje to w D... Co tam może być nie tak ? Czyściłam już kostki itd ustawianie świateł działa jak trzeba ale silnik coś waryjuje