Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Witam potrzebuję pomocy tak jak w temacie.Silnik nie równo pracuje i śmierdzi benzyną dzieje się tak tylko na zimnym silniku po minucie może dwóch wszystko wraca do normy.Jest to stara Corsa B z roku 1995.Gdzie można szukać przyczyny.Dodam,że sprawdzałęm świece,kable,kopułka jest troche wypalona,ale wyczyściłem papierem ściernym.Niestety nic to nie pomogło.Po świetach wymienie ją na nową + palec,ale wydaje mi się,że to nie jest przyczyną nierównej pracy na zimnym silniku,chodzi tak jak by nie na wszystkie cylindry i pluje z tłumika.Jeżeli ktoś ma jakiś pomysł proszę o pomoc.Z góry dziękuje pozdrawiam i Życzę Wesołych Świąt...

https://forum.opel24.com/topic/70053-po-odpaleniu-silnik-nie-r%C3%B3wno-pracuje-i-%C5%9Bmierdzi-benzyn%C4%85/

Dziękuję za tak szybką odpowiedź problem w tym że jestem w DE,a nie bedę dawał zarobić niemcowi...może i bym dał jak by miał to w normalnej cenie :) ale będe niebawem w PL to kupie kopułkę i palec.Świece są ok bo były jakiś czas temu wymieniane..Ale myślałem też czy przyczyną nie jest silniczek krokowy lub też sonda lambda.Jak sądzisz Gawlak lub też ktoś inny z forumowiczów się wypowie.Wiem,że priorytetem jest wymiana tej kopułki,ale jeżeli to nie pomoże to gdzie szukać dalej i co możeteż być przyczyną nierównej pracy silnika na ssaniu?? Pozdrawiam..

Jasne,że sam wymienie chodziło mi o to,że w sklepach motoryzacyjnych części tutaj są o wiele droższe niż u nas za głupią żarówkę która u nas kosztuje 10zł. tu krzyczą 10 euro.Więcej się zarabia więcej się wydaje i kółko się zamyka.Ale za dwa tygodnie jade do PL więc nie ma sensu przepłacać.Lepiej dać zarobić rodkowi :) Jak wymienię to dam znać jakie rezultaty.Pozdrawiam dziękuję za odpowiedź i Wesołych

sory kolego ale smiech mnie ogarnia

mieszkalem dlugli czas poza granicami PL

i z tego co wiem ceny czesci sa takie same

a czesto nizsze niz w PL

a w porownaniu do zarobkow to juz wogole smiech na sali

chcesz jechac niesprawnym autem ??

powodzenia zycze

obys na swieta bez problemow dojechal

Nie pojechał bym nie sprawnym autem do PL :rotfl: ja mam Astre II 1.7DTI . Corsa jest od mojej mamy,która robi niecałe 1000km.miesięcznie,po mieście więc jak będę jechał to przy okazji kupię koułkę,palec,olej,filtry i pare rzeczy które za 2000km.będę musiał jej wymienić.A na tych paru produktach kilka jurków zostanie na skrzynkę piwa :beer: