Skocz do zawartości

fabryczne lpg w astrze J - czy może sprawiać kłopoty?

Rekomendowane odpowiedzi

bluetooth. Ja u siebie mam dołożone juz po zakupie a też w Aso jest niewykonalne. Mówię o fabrycznym a nie parotach czy innych dodatkach.

Edytowane przez qtom

• Odpowiedzi 90
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

Grześ chyba chodzi o bluetooth.

Dziękuję .. nie skojarzyłem ..

Tak wiem .. jak pisał Arkos .. wiele tych rzeczy jest niemożliwe do dołożenia .. z uwagę na blokowanie to się chyba nazywa jakoś mekkantera (albo cos podobnego)?? Podobno jak wiesz jak go odblokować .. to możesz zrobić wszystko (no prawie wszystko).

Ale za słaby jestem w te klocki .. Qtom .. powiedz .. sam robiłeś .. ktoś Ci robił?? Mam Merivę B .. i chętnie bm coś takiego dołożył również w mojej .. jakie to koszty .. no i czy się da i gdzie trzeba podjechac??

Proszę bardzo tam też jest moje auto opisane http://insignia-club.pl/viewtopic.php?t=209 na szybko to na PW by nie robić śmietnika

Edytowane przez qtom

• 3 tygodnie później...

Witam ponownie Wszystkich .. a więc dostałem informację .. pytanie było co jest innego w głowicy LPG i zwykłej dla silnika 1.4 turbo i jak je odróznić .. nie wiem jeszcze dokładnie czy te oznaczenia można zobaczyć już na samochodzie, po zamontowaniu silnika .. jak uda mi sie zrobic zdjęcia to podłoże.

it´s a different between LPG Turbo und standard. The different is the Valve, valve seats and the spark plug. You have a Mark with the Number “ 13 “ see the Attachment

post-7223-0-08134100-1444029069_thumb.jpg

Edytowane przez grzes08

Czyli jak rozumiem jest to jedyny wyznacznik i po numerze VIN nic nie sprawdzimy?jeśli tak by było to moja teoria jest prawdziwa co do ewentualnej wymiany głowicy. Ja mam fabrycznie i potwierdzam oznaczenia. Jakość zdjęcia kiepska ale widac

f79b3a6cd8ef0e52fe11bd077f5158d5.jpg

Edytowane przez qtom

Czyli jak rozumiem jest to jedyny wyznacznik i po numerze VIN nic nie sprawdzimy?jeśli tak by było to moja teoria jest prawdziwa co do ewentualnej wymiany głowicy. Ja mam fabrycznie i potwierdzam oznaczenia. Jakość zdjęcia kiepska ale widac
no czekaj Qtom .. to wcale nie tak do końca .. to potwierdza jedynie teorię, że w VINie .. symbol silnika "4" to 1.4 zasilany LPG .. bo głowice masz "13" ..

jestem ciekawy, czy znajdą się silniki bez instalacji LPG z głowica "13". Wtedy będzie można potwierdzic teorię, że pakowali co mieli .. na razie to moje informacje sie potwierdzają, że KL7 to opcja z gazem fabrycznym.

Ja rozumiem ze fabryczne LPG jest oznaczony. Ale pytanie czy oprócz kodu na głowicy VIN oznacza utwardzoną głowicę bez LPG a na to odp nie ma.

Bo oznaczenia na głowicy to sprawa oczywista bo są to dwie różne głowice

Edytowane przez qtom