Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• 2 tygodnie później...
  • Odpowiedzi 24
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Długo zastanawiałem się jakie oponki zakupić. Wybór chyba jak najbardziej racjonalny, podparty w miarę rozsądnymi komentarzami Użytkowników w internecie na: Opona całoroczna Nexen Roadian SUV HT za 349 zł z wysyłką od sztuki.

Miałem decydować się na oponki letnie na cały rok. Pan od którego chciałem kupić letnie, stwierdził że nie jest to dobre rozwiązanie, gdyż taka opona letnia po zimie nie odzyska tej miękkości jaką miała przed zimą. Będzie po prostu sztywniejsza, przez co pogorszyć się może trakcja.

Czas pokaże, do ostatniej chwili gryzłem się nad wyborem Yokohama Geolander A/T-S GO12, cena podobna obecnie promocja na tą oponkę jest. Aczkolwiek gdybym więcej czasu spędził na szutrze, gdybym nie jeździł na stałym tylnym napędzie, i gdybym nie cenił sobie ciszy i spokoju w aucie to pewnie bym wybrał tą oponkę.

Dzięki za pomoc, cenne uwagi. Jutro jadę na montaż, wyważenie opon i od razu zrobię geometrię 3D. Mimo, że nie ścina opon, sprawdzę czy po reklamacji maglownicy i jej ponownej wymianie pełna geometria została zrobiona. Tak dla samego siebie.

Nexen Klasa ekonomiczna ROADIAN HT SUV

Mam nadzieję, że nie będzie to najgorszy wybór :)

Bad nie do końca.

Ja tylko przekazywałem opinie kierowców którzy wożą pasażerów busami.

Są zadowoleni z opon Nexen a właściciel firmy (znajomy - nie ja jestem właścicielem tej firmy) twierdzi że dobra relacja jakości do ceny i że kierowcy je chwalą.

Przy czym jednak firma w europie mało znana, z Koreańczyków Hankook jest najbardziej znany.