Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Odnawiam temat. Sinterka wróciła od mechanika po wymianie zużytego automatu. Jazda bajka, ale ciemności nie naprawione. Przytargałem ją do Krakowa i chcę się zająć tematem dalej. Czy ktoś z okolic byłby w stanie mi pomóc? Jeszcze raz napisze dokładnie co jest nie tak. Po tych kilku tygodniach trochę sintrę i jej bóle poznałem.

- brak oświetlenia wnętrza całkowity

- do auta dostałem 2x pilota centralnego zamka/alarmu... włożyłem nowe baterie, mimo to nie działają - auto zamykam otwieram kluczem

- sterowanie elektrycznymi szybami działają jedynie na jakichś niefabrycznych przyciskach od strony kierowcy - po włożeniu fabrycznych nie otwierają się i nie zamykają. Nie funkcjonuje wcale fabryczny przełącznik szyb od pasażera

- moduł komfortu prawdopodobnie jest sprawny, natomiast brakuje zasilania na przewodach lampek.

- nie świeci kontrolka niezapitych pasów

- dźwięk świateł przy otwartych drzwiach jest

- po wciśnięciu przycisku alarmu pod radiem w panelu jest kilka sygnałów dźwiękowych, kontrolka przy wyświetlaczu mruga.

Edytowane przez stuartus

• Odpowiedzi 61
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

Z oświetleniem wnętrza to raczej wyłącznik główny świateł.

Zdejmij z lewej strony zaślepkę kokpitu i zobacz czy przy wyłączniku świateł nie wiszą szare przewody odcięte od kostki.

Gość Kacper

sterowanie elektrycznymi szybami działają jedynie na jakichś niefabrycznych przyciskach od strony kierowcy - po włożeniu fabrycznych nie otwierają się i nie zamykają. Nie funkcjonuje wcale fabryczny przełącznik szyb od pasażera

Ktoś zrobił piękną kabelkologię w instalacji.

Co zawiera oryginalny przełącznik podejrzyj na filmiku

Kilka zgrzewek ulubionych browarków pójdzie zanim rozszyfrujesz co i jak.

Schematy masz ? Bo już nie pamiętam czy wysłane.

Startus - podeślij adres maila to dostaniesz schematy i okablowanie do sintry.

Są w germańskim ale dasz radę. Oczywiście jeżeli chcesz.

Schematy juz od Cb otrzymałem jak zaczynałem ten temat. Po pracy sprawdzę przewody i dam znać co dalej.

Jeśli byłby uszkodzony włącznik oświetlenia w wyłączniku świateł to rozumiem że oświetlenie też w ogóle nie będzie działać w żadnej z możliwych opcji?

I jeszcze tak na marginesie: da się sprawdzić czy jest autoalarm i centralny z pilota?

Sytuacja ma się tak: Włączniki oświetlenia są sprawne. Nie ma zasilania na przewodach dochodzących do głównego wyłącznika w podsufitce i lampkach. Wszystko wskazuje ze masa jest brakuje plusa

Edytowane przez stuartus

Sprawdź jeszcze bezpiecznik 50 - http://forum.opel24.com/topic/8127-bezpieczniki-i-przekazniki/

I czy jest do niego zasilanie, najlepiej jakimś miernikiem (choćby za 5 zł z marketu).

Może tu jest problem.

Zostało jeszcze jedno niepewne miejsce.

Czyli kostka na prawym słupku "B" jest pod dolnym plastikiem - możliwe że tam jest problem.

Słupek B czyli ten między przednimi a tylnymi drzwiami gdzie masa podpięta jest???

Dodatkowo pozostaje kwestia 100% pewności odnośnie modułu komfortu. Wydaje się być sprawny podmiana na drugi ze szrotu nie pomogła. Myślę o nim bo te szyby też mnie intrygują i niedziałający alarm i piloty (o ile jest).

Tak

Alarm pewnie masz - jak ja - ale dobrać piloty to problem.

Ja zakupie i wepnę jakąś tanią chińszczyznę i będzie po problemie.

Poczytaj temat http://forum.opel24.com/topic/72786-sterownik-centralnego-zamka-sintra/