Skocz do zawartości

corsa B - najszybsze wolnossące 8V? Dalszy ciąg --->c20xe-->z20let

Rekomendowane odpowiedzi

w okolicach 185, porównywałem z viki B, w której sprawdzaliśmy licznik gps-em i odchyłki były do 3 km/h

Aż mi się wieżyć nie chce... co to za GPS??

Gość Kill3rReaper

Uważajcie by przez te przestawianie wam zawory wyrobiły, żeby się zdąrzały zamykać. Słyszałem że z przedawkowania obrotów można sobie nieźle silnik rozwalić...

Tajguś tomtomem sprawdzałem.

Kill3rReaper, to ja wiem, podniosłem tylko o 400 obrotów, to nic mi nie popsuje :P

kuki_vu, czy 7200, to nie za dużo trochę?

Ja bym się bał.

Gość Kill3rReaper

Ja w swojej Vectrze odcięcie testowałem na 2 biegu odcięło przy ~98km/h i było coś koło 6800 obrotów, głowy nie dam uciąć bo nie pamiętam dokładnie, ale na pewno więcej niż 6500 było (gdzieś w połowie czerwonego pola). Na gazie na 2 biegu wyciągnąłem ponad 100, i wyleciała lekko wskazówka poza skalę, dalej już się bałem żeby nie przesadzić, na gazie nie ma odcięcia :P

Gość Anonymous

kuki_vu, czy 7200, to nie za dużo trochę?

Ja bym się bał.

sprawdzone na X20XEV juz bylo 7400 (Kola z krakowa) i smigalo wiec ja daje sobie zapas 200obr :]

przeciez na codzien nie kreci sie do odciecia.... do szybszej jazdy to do czerwonego pola wystarczy no a jak sie bede gdzies scigal to wtedy wiadomo opor deska :P

W sumie masz racje, co 16V, to nie 8.

Inaczej działaja popychacze, na pewno szybciej.

Gość Mariusz94

A c20ne jest na hydraulicznych szklankach(czy czymś tam już nie pamiętam) czy mechanicznych bo słyszałem, że jakw samochodzie są hydrauliczne to po czasie wysiadają i już nie pojeżdzisz.

Gość Anonymous

A c20ne jest na hydraulicznych szklankach(czy czymś tam już nie pamiętam) czy mechanicznych bo słyszałem, że jakw samochodzie są hydrauliczne to po czasie wysiadają i już nie pojeżdzisz.

NE tez na hydraulicznych tylko troszke inna konstrukcja niz w 16V

dla przykladu GreG z VU swoje C20XE kreci ponad 8000 i jakos glowica wyrabia...

co do obrotow to szybciej sprezynki niewyrobia tepa i dlatego trzeb zakladac twerdsze jak chce sie wysoko krecic...

Dziś wypróbowałem programik od GrzECHA na mierzenie czasy na setkę i cwiartkę.

Za dużo zamieliłem na starcie i jeszcze mnie swiatła goniły i wyszło do 100 8,2s, a na 1/4 wyszło 15,4s, max predkość 164km/h, nie wiem czy to dobry wynik?

Pewnie, jakbym nie mielił na starcie, to by wyszło lepsiej.

Gość andrzej_m55

ja37, gdybyś nie za mielił pewnie zeszło by niżej ósemki i ty cię zastanawiasz czy to dobry wynik???

no ale apetyt rośnie w miarę jedzenia :wesoly:

no a co z tą imprezą co pisze krris :cry: