Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Witam serdecznie wszystkich użytkowników,

mam problem z moją Merivą A z 2003 r. a konkretnie po wyłączeniu silnika i wyjęciu kluczyka ze stacyjki palą się światła postojowe z lewej strony (zarówno przód jak i tył) a także podświetlenie deski rozdzielczej, ale w mniejszym natężeniu. Nie gaśnie również wyświetlacz z datą i godziną. Czy może ktoś miał już taki problem i udało mu się go rozwiązać? :mellow:

 

Proszę serdecznie o pomoc!! :(

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

A o włączniku świateł pamiętasz ?

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Wyłącznik świateł jest ustawiony w pozycji 0. Po wyciągnięciu kluczyka ze stacyjki światła mimo to się palą <_<

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Coś było robione ostatnio ? Np. zmieniane radio lub cos innego.

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Najgorsze jest to, że ostatnio kompletnie nic nie było robione :mellow: dwa miesiące temu wymieniana była przednia lewa lampa ze względu na to że wcześniej poprzedni właściciel miał zamontowaną od anglika i cofnęli mnie na przeglądzie. Ale dopiero dzisiaj wystąpił ten problem <_<

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Swiatła postojowe przód i tył świadczą o tym że masz masz manetkę nie wyłaczoną z pozycji włączonego kierunkowskazu po skręcie w lewo.

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Sporo szukania. Pewnie jakieś małe zwarcie.

Jak radio nie firmowe to tam może być też problem. ale także w kostce stacyjki i i w manetce kierunków.

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Spróbuj zgasić auto z manetką przełaczoną na prawy kierunek

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Problem rozwiązał się sam. Po kilku dniach pełnych słońca wszystko wróciło do normy. Mimo niewielkich opadów sytuacja już się nie powtórzyła. Dzięki wszystkim za pomoc ;)

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się

Partnerem serwisu: fabryka kart plastikowych LiderKarty
×

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.