Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Witam serdecznie wszystkich użytkowników,

mam problem z moją Merivą A z 2003 r. a konkretnie po wyłączeniu silnika i wyjęciu kluczyka ze stacyjki palą się światła postojowe z lewej strony (zarówno przód jak i tył) a także podświetlenie deski rozdzielczej, ale w mniejszym natężeniu. Nie gaśnie również wyświetlacz z datą i godziną. Czy może ktoś miał już taki problem i udało mu się go rozwiązać? :mellow:

Proszę serdecznie o pomoc!! :(

Wyłącznik świateł jest ustawiony w pozycji 0. Po wyciągnięciu kluczyka ze stacyjki światła mimo to się palą <_<

Najgorsze jest to, że ostatnio kompletnie nic nie było robione :mellow: dwa miesiące temu wymieniana była przednia lewa lampa ze względu na to że wcześniej poprzedni właściciel miał zamontowaną od anglika i cofnęli mnie na przeglądzie. Ale dopiero dzisiaj wystąpił ten problem <_<

Swiatła postojowe przód i tył świadczą o tym że masz masz manetkę nie wyłaczoną z pozycji włączonego kierunkowskazu po skręcie w lewo.

Sporo szukania. Pewnie jakieś małe zwarcie.

Jak radio nie firmowe to tam może być też problem. ale także w kostce stacyjki i i w manetce kierunków.

Spróbuj zgasić auto z manetką przełaczoną na prawy kierunek

Problem rozwiązał się sam. Po kilku dniach pełnych słońca wszystko wróciło do normy. Mimo niewielkich opadów sytuacja już się nie powtórzyła. Dzięki wszystkim za pomoc ;)

• 6 lat później...

Witam mam ten sam problem w Opel Meriva A. Gdy gaszę silnik i przełącze włącznik świateł w pozycję 0 to palą się postojówki przód i tył z lewej strony żeby je wyłączyć muszę wcisnąć przycisk włączania świateł zapala się lampka nad lusterkiem wstecznym i ponowne naciśnięcie powoduje zgaszenie lampki i postojówek. Dziwne zachowanie o ile zrozumieliście co chciałem przekazać