Skocz do zawartości

Auto po kolizji

Rekomendowane odpowiedzi

Ja ci już napisałem co trzeba zrobić.

Ale powtórzę.

Trzeba zdjąć zderzak i sprawdzić co w rzeczywistości się stało z podłogą i mocowaniem belki.

Czyli sprawdzić geometrię.

Jeżeli geometria jest dobra to ja bym posztukował aby się poprawić wizualne efekty

Inaczej nie można.

Auto jest u ciebie .

Ty to musisz sprawdzić

https://forum.opel24.com/topic/84998-auto-po-kolizji/page/3/#findComment-699477

• 2 tygodnie później...

Szczerze, chcesz jeździć tym autem to daj niech wykłada kasę ubezpieczyciel i naprawia na swój koszt, bo tak naprawdę nie uznają ci wszystkich szkód, tacie wleciało XC90 w B5FL kombi, skasowało klapę, światła, zderzak, hak, wgniota w podłodze do butli lpg w kole zapasowym, zerwany fotel kierowcy z prowadnic, poducha kierowcy, poduszka skrzyni uchwyt zerwany, a ubezpieczyciel uznał zewnętrzne szkody, takie jak klapa, światła, zderzak i lakierowanie, policzyli to po kosztach zamienników i taniej siły roboczej, wyszło im ok 5800zł, a tak naprawdę jakbyś chciał w warsztacie naprawić razem z tą podłogą itp to wyszło by lekko koło 10tys., a auto warte było jak na tamten czas z 8500zł. Samemu z części używanych to jakieś 2000zł. Ale nie naprawialiśmy poszło w świat jako uszkodzone za ok 3000zł.

https://forum.opel24.com/topic/84998-auto-po-kolizji/page/3/#findComment-699936

Napisałem maila do ubezpieczalni abym miał "zabezpiecznie", że przy sprzedaży załóżmy za 1300 dorzucą mi 1200 żebym nie był stratny. A póki co śmigam sobie nim, większej różnicy nie czuje, aczkolwiek unikam tras +15km w jedną stronę.

A co do kolegi adama.

Nie jestem takim grzebkiem żeby auto rozbierać bo zaś później go nie złoże :D

Zdjeliśmy tylko głowke haka, żeby nie rzucało sie az tak w oczy :P

Planuje do końca roku dozbierać x kwote. Sprzedać astre (liczę że cały czas będe miał pewne te 2500 - dlatego czekam na odpowiedź mailową) lekki kredyt i autko z 2005roku +. Astra H / Golf 5

https://forum.opel24.com/topic/84998-auto-po-kolizji/page/3/#findComment-700030