Skocz do zawartości

Po uruchomieniu silnika zapala sie kontrolka z kluczykiem po dłużej chwili gaśnie

Rekomendowane odpowiedzi

Witam jak w tytule problem pojawił się nagle po uruchomieniu silnika zapala się kontrolka i po około 2 minutach gaśnie ,brak błędów .

Czym sprawdzane błędy?

Podczas palenia sie kontrolki błędy są odczytywane?

Autko z kluczykiem gaśnie po autodiagnostyce przed odpaleniem silnika?

błędy sprawdzane AutoScaner Opel V1.0.1.71  ,po auto diagnostyce gaśnie pojazd się uruchamia normalnie po chwili pojawia się kontrolka i po około 1 ,2 minutach gaśnie

dziwne jest równie to że silnik nie przełącza się w tryb awaryjny ,pojazd reaguje normalnie można go rozpędzać, kiedy go kupiłem rowniez świeciła się owa kontrolka postrach kierowców :) ale nie gasła oczywiście powodem były uszkodzone dwie świece żarowe po ich wymianie a wsasadzie wymianie kompletu kontrolka zgasła błedy zostały wykasowane i od tego czasu minęło długich 6 lat . A do dziś 

Ale wszystkie moduły były skanowane czy tylko silnik ?

Napięcie ładowania sprawdzone?

witam ponownie przypadkowo ostatni urzytkujący pojazd zakomunikował Mi żecz taką opis: / po sprawdzeniu okazało się że poluzowała się masa w samochodzie/ ,podczas uruchomienia silnik zastartował ale wszystko pogasło po przywróceniu styku na masie wszystko wróciło na właściwe tory . Tyle z opisu postanowiłem sprawdzic wiec jeszcze raz nieco głębiej i znalazłem takie błedy pokolei podam : B1424,B3805,B3795.B380O,B3805,B3806,U2116,U2127 jeśli ktoś mógłby Mi to rozszyfrować i podać to będę wdzięczny własna tabele kodów gdzieś zagubiłem Diabeł przykrył ogonem i ja trzeba nie mogę znaleść :) . Zastanawiam się czy nie pozostał jakiś zatrzaśnięty błąd do którego jest odniesienie i forma ostrzeżenia, informacji - aby sprawdzić ,jeśli ktoś ma jakiś mądry pomysł to proszę się podzielić ...

a i jeszcze jedna sprawa zmienił się obecny stan siecenia kontrolki tj po autodiagnostyce nie gaśnie ,po uruchomieniu silnika świeci i gasnie po około 2 minutach póżniej jak silnik jest ciepły zachowuje sie normalnie, po dłuszym odstaniu silnika bez pracy sprawa wraca do początku .

https://translate.google.pl/translate?hl=pl&sl=en&u=https://obdii.pro/en/code/B2AAA&prev=search

Praktycznie wszystkie mogą być od tej masy.

Skasować i obserwować.

kontrole-czka świeci gaśnie, czyli coś jeszcze dolega nie inaczej   za łatwo być nie może, wiec szukałem szukałem i znalazłem ukryte dodatkowe dwa kody  P0500 i P0380  i co teraz robótka się kroi .......

Są na sali chętni pomóc ?????