Navia Opublikowano 28 Grudnia 2021 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2021 Czyli co nie zaszkodzi go wymienić ?   Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adam1954 Opublikowano 28 Grudnia 2021 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2021 Według mnie powinnaś   Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Navia Opublikowano 28 Grudnia 2021 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2021 Moim zdaniem otwiera się za wcześnie lub jest jakiś niedomknięty. Oczywiście wymienię. To nie duże pieniądze. Jak pomoże będzie super.   Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adam1954 Opublikowano 28 Grudnia 2021 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2021 Tak otwiera się za wcześnie to na pewno. Ale pisałaś że po osiągnięciu temp. nagle spada do 80. Ogólnie do wymiany I podstawa to przed zalożeniem do auta wsadź go garnka z wodą i ją zagotuj sprawdzając czy działa.   Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peplunio Opublikowano 28 Grudnia 2021 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2021 Wymień i zobaczysz czy coś sie poprawi.   Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Navia Opublikowano 29 Grudnia 2021 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2021 Ok wymienione. Ten co tam był chyba był od nowości auta. Wiadać datę 05.07 i GM na obudowie. Wymieniłam i jest poprawa. Na starym przy -5 nie można było osiągnąć takiej temperatury w ogóle. A tak pokazuje piston. Podczas jazdy dochodzi do 93 i wówczas otwiera się termostat bo spada po chwili do 90. Na postoju udało się uzyskać 95. Wskaźnik wówczas jest prawie na środku tej skali. Tak jadąc z włączonym pistonem zauważyłam że wskazówka rusza się dopiero przy 75. Jak jest 80 jest na pierwszym polu ale nie pokazuje 80. Przy 85 pokazuje 80 dopiero. Czyli jest przekłamanie.   Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peplunio Opublikowano 29 Grudnia 2021 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2021 No i oto chodziło. Jest ok.   Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Navia Opublikowano 29 Grudnia 2021 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2021 A zapomniałam napisać. Termostat testowałam przy -5 i przy ogrzewaniu na full a wentylator na 1 biegu. Te 95 stopni bylo przy wyłączonym ogrzewaniu i wentylatorze. Przepraszam że o tym nie napisałam. Ale i tak myślę że wymiana pomogła.   Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peplunio Opublikowano 29 Grudnia 2021 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2021 Jest ok.   Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Navia Opublikowano 29 Grudnia 2021 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2021 (edytowane) Nadchodzi odwilż. Ciekawe jak bedzie temperatura rosła. No piszecie że mamy bardzo wydajną chlodnicę. Spoko bo na pewno sprawdzi się to w lecie ale zimą myślę że mogło by to być jakoś niwelowane. Nie każdy jeździ w trasy. Chodzi mi o krótkie odcinki ok 10km. I tak zasłonięta jest jak u mnie chlodnicą od klimy to mi się wydaje że powinna łapać temperaturę również zima. Ale to tylko moje widzi mi się . Edytowane 29 Grudnia 2021 przez Navia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi