Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Niestety nie ma pinów, więc na 100% nie ma też instalacji... :/ Jak to najlepiej i bezpiecznie rozwiązać? :/

Tak zupełnie przy okazji, czy lusterko fotochromatyczne ma osobny bezpiecznik, czy ten sam co czujniki światła/deszczu? Lusterko mi nie działa, nie ściemnia, natomiast czujniki śmigają ;)

Edytowane przez CzarnyElo

https://forum.opel24.com/topic/85672-opel-corsa-d-12-85km-2012r-lusterko-fotochromatyczne-nie-dzia%C5%82a/

18 minut temu, CzarnyElo napisał:

Jak to najlepiej i bezpiecznie rozwiązać? :/

Podpiąć sie do przewodu od ogrzewania tylnej szyby.

Ale polecam jednak wizytę u elektryka

20 minut temu, CzarnyElo napisał:

czy lusterko fotochromatyczne ma osobny bezpiecznik

A co mówi instrukcja?

Dosłownie 1 minuta czasu aby wejść w polską.

Google i już masz.

2019-01-24_222421.png

Bezpiecznik 7,5 od lusterka sprawny, więc do wymiany zapewne lusterko :/ Jak sprawdzić sprawność samego lusterka? Jeżeli we wtyczce przy lusterku będzie dochodził prąd to nie zastanawiać się, tylko zamawiać używane na wymianę?

Edytowane przez CzarnyElo

OK, byłem sprawdzić i do lusterka dochodzą 4 przewody i na jednym, czwartym od krawędzi jest 14V, czyli instalacja jest OK, a strzelone lusterko? Kojarzysz tematy na forum, żeby te lusterka padały, psuły się?? U mnie chyba od początku nie działa, ani lampka dolna nie świeci, ani nie ściemnia.

Gość CzarnyElo

mati czyli żeby lusterko działało to na dwóch pinach w kostce do lusterka powinienem mieć + napięcie?? 1, czy 4 jest od ścianki kostki? Teraz mnie zmyliłeś, może nie mam zasilania, a lusterko jest sprawne? ;)

Gość CzarnyElo

Adam czyli na jednym przewodzie powinno być napięcie, jeden jest nieczynny (odpowiada za ruch lewostronny) a 2 pozostałe to sterowanie i masa?

Pin 1 to napięcie zapłonu

Pin 2 to masa

Pin 3 to sygnał od lampki wnętrza

Pin 4 to sterownie światłem cofania