Skocz do zawartości

[Astra H] - dziwne zachowanie auta + mrugające światła wsteczne

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

nie udało mi się znaleźć podobnego przypadku, więc zamieszczam tu. Może akurat się uda ;)

Pacjent: Astra h 2.0T z20ler 200KM.

2x w ciągu 4 miesięcy zdarzyło się, że podczas przyspieszania pojawiał się problem, ponieważ w różnym momencie coś było nie tak z zapłonem/turbem. Dokładniej mówiąc po prostu przestawało przyspieszać(tak jakby nie było mocy/rozłączało turbo).  Na początku myślałem, że to problem z turbiną, ale się okazuje (2x mi ktoś mówi), że wtedy mruga mi światło wsteczne czyli wychodzi na to, że jest coś z elektroniką skoszone. Czy ma ktoś jakiś pomysł co jest częścią wspólną turbiny/zapłonu oraz światła wstecznego? Dodam, że turbo nie odłącza bo później działa ok.

Ma ktoś pomysł od czego zacząć?  

Pozdrawiam

Edytowane przez mlody92

https://forum.opel24.com/topic/87692-astra-h-dziwne-zachowanie-auta-mrugaj%C4%85ce-%C5%9Bwiat%C5%82a-wsteczne/

Co mówi opcom?

Jak nie wiesz, to się dowiedz.

Nie próbowałem, ale jutro spróbuję nacisnąć hamulec i przyspieszać.

Stary numer do wq...ania debili na drodze.

Edytowane przez ja37

jedyny błąd, który udało mi się znaleźć to B3445-00 Rear Left Brake Light Circuit Malfunction

Edytowane przez mlody92

No i?

Mam pojechać i wymienić ci żarófffkę?

@ja37 zawsze pozostaje kwestia ceny takiej usługi :D Skoro świeci, to może zaśniedział styk i wystarczy poprawić. Jak się rozszczelni to lubi tam sobie zaparowywać i o śniedź nie trudno. Po zabiegu skasować błąd i obserwować.

W dniu 29.09.2019 o 20:24, ja37 napisał:

No i?

Mam pojechać i wymienić ci żarófffkę?

Ale czy ja napisałem ze chodzi mi o żarówkę stopu? Po 1 tam są światła ledowe a po drugie problem dotyczy migania żarówki od wstecznego przy jeździe do przodu i w tym czasie złej pracy silnika. Także nie rozumiem Twoich uszczypliwości...

Problemem najpewniej faktycznie jest styk tylko chciałem się dowiedzieć gdzie jest wspólny sterownik turba/zapłonu i wstecznego. No ale cóż, muszę próbować znaleźć w innym miejscu pomoc. Pozdrawiam

To jak nauczysz się czytać błędy ze zrozumieniem, to pogadamy.

Godzinę temu, ja37 napisał:

To jak nauczysz się czytać błędy ze zrozumieniem, to pogadamy.

Ehhh. Dobra, widzę, że nie na sensu kontynuować tematu. 
Czytać potrafię, nie musisz się o to martwić i wiem co oznacza ten błąd. Podałem go, bo może razem

z moimi objawami kogoś naprowadzi.

Jak zawsze czas na samodzielną walkę z problemem bez wskazówek. Jeśli uda mi się rozwiązać problem to oczywiście podzielę się z reszta forumowiczów. 

Edytowane przez mlody92