Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Gość piomich1

Witam i pozdrawiam wszystkich na forum.

Kupiłem niedawno Agilę z jednym kluczykiem i do tego w słabym stanie.

Nie posiadam także do samochodu Car Pass z security codem.

Czy programem OP-COM w wersji chińskiej jest możliwość wyciągnięcia z samochodu Security Codu??, aby później móc zaprogramować nowy kluczyk z imo ?

W Corsie i Merivie się da .

Myślę że w Agili też.

Jest opis na forum jak to robić

Gość piomich1

Bardzo dziękuje za odpowiedź adam1954

Opis na forum już czytałem i wygląda że jest to dość proste, ale nigdzie nie wyczytałem jednoznacznej informacji że w Oplu Agila z 2003 roku da się to zrobić.

Zastanawiam się czy mam kupować interfejs:

Link do interfejsu

Pozdrawiam

Do Opla się przyda. Jak nie do tego to diagnostykę reszty możesz robić.

Nikt z Agili jeszcze tego nie sprawdzał jak widać.

Przecieraj szlaki :D

• 2 miesiące temu...

Witam

Niestety nie udało się zaprogramować kluczyków aby można było otwierać i zamykać Agilę zdalnie. 

Programuje się tylko samo imo, szkoda. Próbowaliśmy nawet Tech2 ale także nie dało rady.

Zastawia mnie tylko to że, kupiłem klucze do Agilii w których elektronika zupełnie inaczej wygląda jak elektronika w kluczyku który otrzymałem przy zakupie samochodu (razem z samochodem) .Oczywiście kluczyk (kupiony z samochodem) był zepsuty a dokładnie mikro styki obydwa nie działały dobrze. Kluczyk raz otwierał i za chwilę zamykał samochód, a później tylko ciągle zamykał.

Nie wiem może ta elektronika w nowych kluczach jest jakoś inaczej programowana.

58 minut temu, piomich1 napisał:

Witam

Niestety nie udało się zaprogramować kluczyków aby można było otwierać i zamykać Agilę zdalnie. 

Programuje się tylko samo imo, szkoda. Próbowaliśmy nawet Tech2 ale także nie dało rady.

Zastawia mnie tylko to że, kupiłem klucze do Agilii w których elektronika zupełnie inaczej wygląda jak elektronika w kluczyku który otrzymałem przy zakupie samochodu (razem z samochodem) .Oczywiście kluczyk (kupiony z samochodem) był zepsuty a dokładnie mikro styki obydwa nie działały dobrze. Kluczyk raz otwierał i za chwilę zamykał samochód, a później tylko ciągle zamykał.

Nie wiem może ta elektronika w nowych kluczach jest jakoś inaczej programowana.

Przepraszam ale odbiegłem od tematu, Security Cod został wyciągnięty Opcomem oryginalnym, ten chiński który zakupiłem nie dał rady.

Może być że jak w innych opelkach były klucze zdaje się delphaja i i Siemensa. Niestety wyglądały identycznie i tylko różnice w płytce elektronicznej i nie dawało się je zamiennie stosować. 

Gość bialy_baranek

Witam, mam podobny problem – kupiłem Agilę rocznik 2000 z jednym kluczem i pilotem w oddzielnym breloku. Układ jest na bazie mikrochipa 12c509a opisanego w specyfikacji jako jednorazowo programowany (patrz odnośnik). Myślę więc, że musiałbyś wymienić go na nówkę, i dopiero wtedy zaprogramować. Do tego jednak trzeba mieć trochę wprawy. Na foto dla porównania wnętrze mojego pilota.

FOTO.thumb.jpg.5e2b0dcb474a1aedc74de1a6f6e48b35.jpg

https://www.eliptor.pl/index.php?p66,procesor-pic-12c509a-dil8

Czytaj uważnie. Immo się zaprogramowalo a problem jest w pilocie radiowym za piloty nie oryginalne nikt nie będzie ani ręczył ani zgadywał czy się da doprogramowac czy nie da.