Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich.

Zakupiłem Opla Antara 2.2cdti 163KM 2014r. Chcę zmienić działanie świateł dziennych i kupiłem w tym celu interfejs Op-com V.1.99. Oprogramowanie mam zainstalowane na Windows XP,  ze sterownikami nie miałem problemów. Komunikacja Op-com > komputer jest prawidłowa, jednak nie ma komunikacji Op-com > samochód. Przy próbach wyskakuje błąd "brak komunikacji lub zapłon wyłączony". Autocom Delphi 2017 działa prawidłowo, więc nie ma problemu po stronie auta, jednak tym programem nie mogę zmienić interesujących mnie ustawień.

Poszukuję kogoś z Op-com'em lub Tech2 w okolicach Wieliczki lub Krakowa wschód. Chciałbym tylko sprawdzić czy inny interfejs dedykowany do Opla będzie się łączył prawidłowo.

Jeśli macie jakieś sugestie czym może być spowodowany problem połączenia Op-com > samochód to proszę o poradę.

P.S.

Sprawdzałem też działanie Op-com'a w Oplu Agila 2003 i tu działa poprawnie. Jednak wydaje mi się, że w Agili połączenie następuje po OBD, a w Antarze po CAN i dlatego w jednym działa, a w drugim nie.

https://forum.opel24.com/topic/92083-antara-op-com-nie-mo%C5%BCe-si%C4%99-po%C5%82%C4%85czy%C4%87-z-samochodem/

Moze być tak ze tylko oryginalny opcom sie połaczy ,jak u mnie.  Niby jest jakies nowsze oprogramowanie do klonow w nowszych rocznikach ale to nie na moją głowę 

Cytat

...Poszukuję kogoś z Op-com'em lub Tech2 w okolicach Wieliczki lub Krakowa wschód. Chciałbym tylko sprawdzić czy inny interfejs dedykowany do Opla będzie się łączył prawidłowo....

Myślę, że mógłbyś się skontaktować z @mati11294, mieszka w Bochni i ma sporą wiedzę, doświadczenie i możliwości sprzętowe w temacie opcomów.

• Like 1
Godzinę temu, mati11294 napisał:

no pewnie nie dziala  fejs w 100%:tak:  uszkodzony przekaznik lub elektronika  .  moge sprobowac swoim:)

Bardzo chętnie skorzystałbym z uprzejmości kolegi po 9.04.

Nie ma nawet takiej opcji żeby zmienić sposób działania świateł dziennych.Cokolwiek masz na myśli.

Godzinę temu, drahe napisał:

Nie ma nawet takiej opcji żeby zmienić sposób działania świateł dziennych.Cokolwiek masz na myśli.

U mnie mijania są włączone na stałe i przez to nie działają w auto. To nie jest standardowe ustawienie i musi się dać zmienić. 

Faktycznie da się zmienić.Popatrzyłem na rocznik auta a nie model :D . Co do opcoma masz uwalony.Reklamuj u chińczyka.Wersja 1.99 to shit totalny.Jak nie znajdziesz nikogo w okolicy to możesz do mnie podjechać :)

• 5 miesięcy temu...
Gość MichaśV10

To co konkretnie polecacie do Antary 2.0 z 2006r? Chcę coś kupić tylko nie wiem czego szukać?

Możecie dać namiary na kogoś czy jakąś aukcje?

• 1 rok później...

Do Antary powinien być wybrany typ interface E lub F.  a nie B w ustawieniach. Tak podaje instrukcja ze str. ADACO,  moje 2 chińskie opcom łącza się z Antara lecz tylko na protokole "B"  i nie ma dostępu do zakładki  programowanie warunkowe a tam jest możliwość większość ustawień , na interface E lub F niechce się łączyć i niewiem czy to wina sterownika czy oprogramowania programu chińczyka opcoma.  Komus może udało się dojść do prawidłowych ustawień opcoma żeby odblokować dostęp do funkcji opcoma,  może ktoś coś podpowie ...?