Skocz do zawartości

Wyskakiwanie komunikatu ,,Sprawdź wspomaganie układu hamulcowego,,

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Od razu przepraszam, jeżeli temat już był. Ostatnio wymiałem w mojej astrze J klocki i tarcze w tylnej osi. Czasami wyskakuje mi komunikat : Sprawdź wspomaganie układu hamulcowego. Moje pytanie brzmi czy trzeba wymienić płyn hamulcowy, żeby komunikat nie wyskakiwał czy trzeba podpiąć do komputera żeby usunąć błąd ? Za wszystkie podpowiedzi dziękuje :D 

https://forum.opel24.com/topic/93461-wyskakiwanie-komunikatu-sprawd%C5%BA-wspomaganie-uk%C5%82adu-hamulcowego/

Komunikat  wyskakuje po tej wymianie czy już wcześniej był?

Cofałeś klocki przyrządem?

Sprawdź jakie błędy się wyświetlają

Odczytaj błędy. Dotyczących tego komunikatu jest wiele

W dniu 19.10.2021 o 17:45, adam1954 napisał:

Komunikat  wyskakuje po tej wymianie czy już wcześniej był?

Cofałeś klocki przyrządem?

Sprawdź jakie błędy się wyświetlają

Rozwiń  

Wyskakuje po wymianie 

A że tak jeszcze zapytam  o podstawę, wymiana była zgodna ze sztuką ? Nie jest układ zapowietrzony ?

W dniu 19.10.2021 o 18:39, Kapsel00 napisał:

Wyskakuje po wymianie 

Rozwiń  

To wymień sobie mechanika i okulary.

Chłopaki pytają, i odpowiedź jest wymijająca, masz gdzieś co piszą.

W dniu 19.10.2021 o 19:59, Marcin 83 napisał:

A że tak jeszcze zapytam  o podstawę, wymiana była zgodna ze sztuką ? Nie jest układ zapowietrzony ?

Rozwiń  

Zgodzie ze sztuką wymieniałem

Przy cofaniu tłoczka kontrolowałeś stan płynu ? Nie wybiło go przy naglym cofnięciu ? Odpowietrznik i były ruszane?

W dniu 20.10.2021 o 06:36, Marcin 83 napisał:

Przy cofaniu tłoczka kontrolowałeś stan płynu ? Nie wybiło go przy naglym cofnięciu ? Odpowietrznik i były ruszane?

Rozwiń  

Odpowietrzniki nie były ruszane 

Kolego, wrzuciłeś temat z problemem. Osoby tutaj chcące Ci pomóc dostają tak zdawkowe i szczątkowe odpowiedzi że raczej nie liczył bym na kolejne odpowiedzi.

Za karę tego posta wrzuciłeś ?