Skocz do zawartości

Meriva B 1,7 CDTI 110KM odpala na zimnym, na ciepłym silniku już nie

Rekomendowane odpowiedzi

Na zdjęciu pokazałeś czujnik ciśnienia. Zatem masz jeden. I trochę na innej zasadzie to działa niż z czujnikiem różnicy . Co nie jest w tym momencie istotne dla Ciebie. Najpierw sprawdź jakie wartości przyjmuje czujnik ciśnienia i zrób adaptacje. 

• Odpowiedzi 29
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

A co wy o tym myślicie EGR

Bo żona mi teraz mówiła że kopcił na biało

Qrwa mać teraz jej się przypomniało 1500 zł później

Więc tak, wykręciłem EGR i odpaliłem auto bez niego i normalnie chodził silnik. Wyczyściłem EGR wsadziłem i dalej to samo, odpali i spadają obroty i gaśnie

Jakie ma położenie EGR w parametrach na komputerze?

2 minuty temu, adam1954 napisał:

Jakie ma położenie EGR w parametrach na komputerze?

Nie wiem, bo nie pokazuje mi nic na delphi i opcomie

Wykręciłem dziada i odpalił mi normalnie, zakręciłem i odpali na chwilkę i gaśnie

No to musisz to sprawdzić.

Może być że działa normalnie ale coś innego szwankuje  po dołączeniu EGR 

Dam Ci radę . Jedz Na diagnostykę,  na tę chwilę nie wiadomo jakie masz błędy. Nie masz czym przeczytać i zrobić adaptacji .To szukanie igły w stogu siana. Dymił na biało, to spala płyn chłodniczy ? A może wtedy wypalał się dpf ?. Żona wie że jest DPF i jak z tym jeździć.  I ja wiem że od kobiety takiej informacji możesz nie dostać , bo moja też mi nie potrafiła by określić że coś z autem jest nie tak do czasu aż silnik przestanie się kręcić lub koło odleci .

W dniu 5.12.2021 o 17:50, Marcin 83 napisał:

Dam Ci radę . Jedz Na diagnostykę,  na tę chwilę nie wiadomo jakie masz błędy. Nie masz czym przeczytać i zrobić adaptacji .To szukanie igły w stogu siana. Dymił na biało, to spala płyn chłodniczy ? A może wtedy wypalał się dpf ?. Żona wie że jest DPF i jak z tym jeździć.  I ja wiem że od kobiety takiej informacji możesz nie dostać , bo moja też mi nie potrafiła by określić że coś z autem jest nie tak do czasu aż silnik przestanie się kręcić lub koło odleci .

Auto pojedzie jutro do mechanika

Tak że dam znać co było

Problem i to wielki

DPF wytopiony

Nierówna praca na tłokach, bo sprawdzeniu kompresji na jednym jest brak praktycznie

Silnik wymiana

Czy ktoś ma jakiś silnik z Merivy B 1,7 CDTI 110KM Z17DTJ na sprzedaż ????