Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Witam mam problem mianowicie auto jedzie do 3 tys obrotów i nie chce wkręcić się wyżej jak by odcinało moc 

wymienialem przepustnice,Egr,wtryskiwacze auto było u elektryka bo były problemy z wiązka dpf jest ale pusty

F701A579-D205-4719-8AAB-2BD0CF9C47A9.jpeg

A7C06C13-42CD-4B17-8CF0-564F5F0CA2E9.jpeg

1B1E1D42-E0CC-4540-BC0F-986B1CB91568.jpeg

36AA9D42-ED06-4F8C-843E-F809640DD4D8.jpeg

https://forum.opel24.com/topic/96281-opel-meriva-17-cdti-nie-wkr%C4%99ca-si%C4%99-powy%C5%BCej-3000-obr/

Jeśli kolega może to niech napisze jakie to błędy , słabo na foto to widać 

I mam taki problem ze później już się wkręca na obroty ale teraz do 3 tys nie jedzie a powyżej się wkręca nie wiem o co chodzi ale już mam dość tego szrota i tez kopci raz nie kopci 

Masz błędy , powymienialeś mu już połowę silnika a kiedy sprawdzisz wiązki i sterownik silnika?

Diagnostyka to odczyt błędów , sprawdzenie parametrów pracy , pomiary wiązek związanych z tymi blędami a na koniec wymiana elementów.

Teraz narzekasz że masz dość a sam sobie to zafundowałeś podchodząc do sprawy od d...y strony

Podłącz go do konkretnego programu pod Opla

Kolego jak pisałem wcześniej auto było u elektryka robił wiązkę bo była przerwana i sterownik miał także na stole po tym było git ale później padły wtryskiwacze auto rok stało wymieniłem wtryskiwacze i ze 200 km zrobiłem normalnie i później znów te same błędy co przed elektrykiem 

Po pierwsze tytuł do poprawy bo tytuł ma mówić o problemie a mówi że masz Opla Merivę 1.7 cdti

Po drugie zmień elektryka abo sam sobie kup Opcoma lub poszukaj w okolicy kogoś kto za piwo Ci Opcomem sprawdzi faktyczne błędy oraz parametry pracy.

Innego wyjścia nie widzę

Adam, jak możesz Pana Prezesa z Iłowy tak dołować?

Powrót tej samej usterki oznacza powrót do elektryka z bejsbolem :)

I tak zrobię niech naprawia swoje błędy to auto na handel wiec mam czym jeździć i czas musi naprawić