Albercik Opublikowano Wtorek o 17:50 Udostępnij Opublikowano Wtorek o 17:50 To ja wrzucę swoje trzy grosze w temacie radia. Zaznaczam, że miałem Touch&Connect i wkurzało mnie, że na wyświetlaczu się nic nie pokazuje (w sensie, że info z radia), a mapy i tak są stare i dawno nieaktualizowane oraz fakt, że w T&C nie ma polskiego (a za wgrywkę u Czecha trzeba płacić słono w ojro). Postanowiłem wrócić do fabryki, ale w trochę zmienionej formie. Zakupiłem i zamontowałem radio CD40USB z Antary. Jedyny problem jest taki, że CD40USB nigdy nie występowało w takim kolorze wnętrza, jak mam ja, ale to sobie ogarnę szprajem i kalkomanią. Radio działa niemal idealnie, choć jest mały glitch (o tym później). Oczywiście - oprócz oczywistych zalet (działający wyświetlacz), radio ma dwie wady: brak wbudowanego BT do rozmów (można kupić moduł UWA, ale...) brak możliwości odtwarzania muzyki przez BT (tego mi najbardziej brakowało). Ponieważ mam gniazdo USB + AUX (najpierw pod T&C, a teraz pod CD40USB podpięte) - postanowiłem zainwestować fortunę (całe 36 zł + przesyłka ze znanego portalu aukcyjnego) w zestaw BT do rozmów, a obsługą A2DP. Zasilanie zestawu podpięte jest pod gniazdo USB z radia, a wyjście dźwięku pod AUX. Dzięki temu - straciłem możliwość słuchania muzyki z pendrive'a, ale za to zestaw nie wyłącza się, gdy stoję z wyłączonym silnikiem (działa razem z radiem). Co do minusów - po wejściu w menu ustawień - nie da się wejść w podmenu "dźwięk". Od tego jest osobny przycisk "Sound" w radiu, a wyświetlacz z Corsy tego nie ogarnia, pomimo ustawiania różnych opcji jednostki głównej. Niemniej - wygodniej mi jest w tym układzie i nikogo nie namawiam, ale mi odpowiada   Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.opel24.com/topic/96372-wymiana-radia-z-cd-mp3-na-touch-connect-w-meriva-a/page/10/#findComment-814725 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Albercik Opublikowano wczoraj o 08:57 Udostępnij Opublikowano wczoraj o 08:57 (edytowane) 21 godzin temu, Collie2 napisał: Navi do działania nie potrzebuje wcale sieci tel. Wystarcza jej w zupełności GPS. Sieć, a ściśle mówiąc internet potrzebny jest tylko do traffica. Nieprawda. Navi taka, jak T&C, CD70NAVI, DVD90NAVI owszem - mają mapy na płytach lub kartach SD. Ale chińczyki mają mapy google i do działania potrzebują internetu, żeby pobierać nowe mapy w miarę przemieszczania się. GPS potrzebny jest do określenia lokalizacji, ale mapy nie biorą się z pyłu kosmicznego i trzeba je pobrać. Edytowane wczoraj o 08:58 przez Albercik   1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.opel24.com/topic/96372-wymiana-radia-z-cd-mp3-na-touch-connect-w-meriva-a/page/10/#findComment-814741 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Collie2 Opublikowano 22 godziny temu Udostępnij Opublikowano 22 godziny temu Godzinę temu, Albercik napisał: Ale chińczyki mają mapy google i do działania potrzebują internetu, żeby pobierać nowe mapy w miarę przemieszczania się. GPS potrzebny jest do określenia lokalizacji, ale mapy nie biorą się z pyłu kosmicznego i trzeba je pobrać. Bieda-Chińczyki, podobnie jak bieda-nawigacje tak mają - wszystko dla nich jest w internetach. Porządne radio z navi, podobnie jak porządna nawigacja do szczęścia, zdrowia i pomyślności internetu wcale nie potrzebuje, gdyż programy nawigacyjne nosi ze sobą na karcie SD. Tak, programy, bo na karcie możesz mieć i AutoMapę, i Igo, i Sygic, i Navitel, czy inny Navigon, uruchamiane wedle potrzeby, czy kaprysu. A z Waze, czy z Google Maps jak w pustyni i w puszczy, czy w dżungli wielkomiejskiej stracisz zasięg, to będziesz niczym pijane dziecko we mgle. Już nie wspomnę o jeździe z taką internetową nawigacją za granicą.   Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.opel24.com/topic/96372-wymiana-radia-z-cd-mp3-na-touch-connect-w-meriva-a/page/10/#findComment-814742 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin 83 Opublikowano 21 godzin temu Udostępnij Opublikowano 21 godzin temu Ja właśnie na takiej internetowej jeżdżę za granicę . Yanosik niby ma działać na Litwie ale bardzo słabo to wygląda , używam tam map Google , z zasięgiem to nie przypominam sobie żebym kiedyś miał problemy . No i plus taki że korki na bieżąco są śledzone . Niestety muszę zacząć się rozglądać za nowym radyjkiem , gdyż moje ma starego androida i już nawet Yanosik na nim nie rusza 😂😂😂😂   Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.opel24.com/topic/96372-wymiana-radia-z-cd-mp3-na-touch-connect-w-meriva-a/page/10/#findComment-814743 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi