Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Jak by bym błędy widział to bym wiedział co jest grane. A tak to i kula nie pomoże.

• Odpowiedzi 31
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

to trzeba loga zrobić z opcoma - może ktoś coś dostrzeże że w live data coś nie halo?

Jak jest błąd na desce to i w sterowniku będzie . Czym odczytujesz błędy obd ? 

Dobry ELM327 do opli (np vLinker_MC, OBDLink_MX) + dobra apka odczyta wszystko to co opcom. Piston i Torque Pro są akurat słabiutkie do odczytywania błędów. Torque jest świetny do odczytywanie parametrów, a po dodaniu odpowiednich PIDów odczyta wszystkie parametry, ale do błędów się nie nadaje. Z dostępnych polecam np. Carscanner, ScanMyOpelCAN... W carscannerze trzeba tylko ustawić odpowiedni protokół pod swoje auto, żeby dostać błędy ze wszystkich modułów. ScanMyOpelCAN wymaga sprawdzania w każdym module osobno błędów, ale też można odczytać dużo więcej niż np w Torque. Bardzo dobra apka do opli, to OPL_Monitor, ta łączy  mi się ze wszystkimi modułami i odczytuje wszystkie błędy, no ale jest to apka do diesli oplowskich.
Ja tam nie wierzę, że przy takich objawach nie ma zapisanych błędów.

A tak poza tym, nie chcesz się w profilu przedstawić, gdzie mieszkasz, to nie licz, że ktoś Ci pomoże. Wg. mnie, Ci którzy nie chcą pokazać skąd są (albo wpisują UE, Świat, Sahara,itp.) , powinni być usuwani z forum.. 

Witam. Trzeba jechać do mechanika i tyle. Bardzo dziwne że błędów nie ma . Ja dysponuje tyko elm 237 na bt . Zawsze błędy mi czytał w Merivie A , u kolegi jest Meriva B . Jak odłączyłem wtyk od czujnika z rury za filtrem powietrza błąd wyskoczył p1113. Podpisałem wtyk i skasowałem go. 

Hej trzeba na warsztat i pod profesjonalny komp podpiąć może tam coś znajdą. A do tego auto sprowadzone i nic nie wiadomo o jakiś wymianach świec czy cewki. Ja wróżbita nie jestem ale świece albo cewka zapłonowa są dla mnie podejrzane. 

Ty nie jesteś robot?

Albo jakiś przyciśnięty przy porodzie?

Co to znaczy?

W dniu 26.05.2024 o 13:26, Przemo1983 napisał:

Podpisałem wtyk i skasowałem go. 

Rozwiń  

Uważaj, bo wylecisz.

Tu jezd Polska i pisze się po polskiemu, a nie po androidowemu.

Ok. Przepraszam ale telefon mi robi co chce poprawia tekst. Dziękuję za pomoc i rady kolega Merivę musi postawić na warsztat i tam sprawdzić co się dzieje. Ja w domu na mazurach nie dysponuje takim profesjonalnym sprzętem diagnostycznym. Posiadam tylko kostkę OBD2 na bluetooth za 50pln. Kolega prosił o pomoc więc szukam pomocy na forum. Tak więc dziękuję za pomoc. Pozdrawiam Przemo. 

Mam klona na laptopie ale kabel zniknął w domu po porządkach żony😀 jak nie będzie potrzebny to się znajdzie.

Carscanner czyta wszystkie błędy w Merivie b , zamrożone ramki też . Na kostce vgate icar 2