Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Jak by bym błędy widział to bym wiedział co jest grane. A tak to i kula nie pomoże.

• Odpowiedzi 31
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

to trzeba loga zrobić z opcoma - może ktoś coś dostrzeże że w live data coś nie halo?

Jak jest błąd na desce to i w sterowniku będzie . Czym odczytujesz błędy obd ? 

Dobry ELM327 do opli (np vLinker_MC, OBDLink_MX) + dobra apka odczyta wszystko to co opcom. Piston i Torque Pro są akurat słabiutkie do odczytywania błędów. Torque jest świetny do odczytywanie parametrów, a po dodaniu odpowiednich PIDów odczyta wszystkie parametry, ale do błędów się nie nadaje. Z dostępnych polecam np. Carscanner, ScanMyOpelCAN... W carscannerze trzeba tylko ustawić odpowiedni protokół pod swoje auto, żeby dostać błędy ze wszystkich modułów. ScanMyOpelCAN wymaga sprawdzania w każdym module osobno błędów, ale też można odczytać dużo więcej niż np w Torque. Bardzo dobra apka do opli, to OPL_Monitor, ta łączy  mi się ze wszystkimi modułami i odczytuje wszystkie błędy, no ale jest to apka do diesli oplowskich.
Ja tam nie wierzę, że przy takich objawach nie ma zapisanych błędów.

A tak poza tym, nie chcesz się w profilu przedstawić, gdzie mieszkasz, to nie licz, że ktoś Ci pomoże. Wg. mnie, Ci którzy nie chcą pokazać skąd są (albo wpisują UE, Świat, Sahara,itp.) , powinni być usuwani z forum.. 

Witam. Trzeba jechać do mechanika i tyle. Bardzo dziwne że błędów nie ma . Ja dysponuje tyko elm 237 na bt . Zawsze błędy mi czytał w Merivie A , u kolegi jest Meriva B . Jak odłączyłem wtyk od czujnika z rury za filtrem powietrza błąd wyskoczył p1113. Podpisałem wtyk i skasowałem go. 

Hej trzeba na warsztat i pod profesjonalny komp podpiąć może tam coś znajdą. A do tego auto sprowadzone i nic nie wiadomo o jakiś wymianach świec czy cewki. Ja wróżbita nie jestem ale świece albo cewka zapłonowa są dla mnie podejrzane. 

Ty nie jesteś robot?

Albo jakiś przyciśnięty przy porodzie?

Co to znaczy?

10 minut temu, Przemo1983 napisał:

Podpisałem wtyk i skasowałem go. 

Uważaj, bo wylecisz.

Tu jezd Polska i pisze się po polskiemu, a nie po androidowemu.

Ok. Przepraszam ale telefon mi robi co chce poprawia tekst. Dziękuję za pomoc i rady kolega Merivę musi postawić na warsztat i tam sprawdzić co się dzieje. Ja w domu na mazurach nie dysponuje takim profesjonalnym sprzętem diagnostycznym. Posiadam tylko kostkę OBD2 na bluetooth za 50pln. Kolega prosił o pomoc więc szukam pomocy na forum. Tak więc dziękuję za pomoc. Pozdrawiam Przemo. 

Złóżcie się na opcoma.

Da się kupić za 100zł.

Mam klona na laptopie ale kabel zniknął w domu po porządkach żony😀 jak nie będzie potrzebny to się znajdzie.

Carscanner czyta wszystkie błędy w Merivie b , zamrożone ramki też . Na kostce vgate icar 2