Skocz do zawartości

Znajdź zawartość

Wyświetlanie wyników dla tagów 'chłodniczy' .



Więcej opcji wyszukiwania

  • Wyszukaj za pomocą tagów

    Wpisz tagi, oddzielając je przecinkami.
  • Wyszukaj przy użyciu nazwy użytkownika

Typ zawartości


Forum

  • forum.opel24.com
    • Informacje i ogłoszenia
    • Na każdy temat
  • Porady oraz dyskusje dotyczące poszczególnych modeli Opla
    • Opel Adam - Forum
    • Opel Agila - Forum
    • Opel Ampera - Forum
    • Opel Antara - Forum
    • Opel Astra - Forum
    • Opel Calibra - Forum
    • Opel Combo - Forum
    • Opel Corsa - Forum
    • Opel Frontera - Forum
    • Opel Insignia - Forum
    • Opel Kadett - Forum
    • Opel Meriva - Forum
    • Opel Mokka - Forum
    • Opel Omega - Forum
    • Opel Signum - Forum
    • Opel Sintra - Forum
    • Opel Tigra - Forum
    • Opel Vectra - Forum
    • Opel Vivaro i Movano - Forum
    • Opel Zafira - Forum
    • Pozostałe modele
  • Motoryzacja - ogólnie
  • OPEL24 Riders
  • Porady dla kupujących samochód

Szukaj wyników w...

Znajdź wyniki, które zawierają...


Data utworzenia

  • Od tej daty

    Do tej daty


Ostatnia aktualizacja

  • Od tej daty

    Do tej daty


Filtruj po ilości...

Dołączył

  • Od tej daty

    Do tej daty


Grupa podstawowa


Lokalizacja


Inna marka


Silnik


Nadwozie

Znaleziono 3 wyniki

  1. Koledzy, może ktoś pokusi się o poradę. Pacjent Combo C rok 2008, silnik 1,7 CDTI (Z17DTH). Na zimno odpala "od strzała", nie dymi, jak się rozgrzeje i chwilę postoi, to już ma problem z odpaleniem, trzeba sporo kręcić rozrusznikiem. Zamieszczam zdjęcia z odczytu z wyświetlacza i wskaźnika temperatury. Zdziwiło mnie ciągłe wyświetlenie temperatury w ukrytym menu na poziomie -39 stopni. Sprawdziłem kostkę od czujnika, jak też przewody, wizualnie są w porządku, po odłączeniu czujnika i odpaleniu auta załącza się wentylator i wyświetla kontrolkę "auto z kluczykiem". Jak podłączę czujnik kontrolka gaśnie. Kupiłem drugi czujnik i podpiąłem go do wtyczki. Nie przyniosło to żadnego rezultatu, w menu nadal wyświetlało -39. Może Wy coś podpowiecie, gdzie wstępnie szukać przyczyny takiego stanu. Jakiś reset trzeba robić po wymianie czujnika temperatury?
  2. Witam! Do siego roku tak na wstępie. Mam mały problem - przynajmniej nadzieję, że jest mały. Otóż - ze zbiorniczka wyrównawczego znika płyn chłodzący silnik. Spaliny na zimnym są białe (no, ale jest przecież zima) i dziwnie śmierdzą. Pod samochodem nie zauważyłem żadnych plam, a pod korkiem oleju jest "majonez". Gdzieś wyczytałem, że może on się tam zbierać bo: a/ jeśli jest zimno, a samochód jeździ na krótkich dystansach to tak się dzieje b/ jeśli płyn chłodniczy przedostaje się do układu olejenia silnika. Samochód mój ma przebieg 72 tysiące kilometrów. Macie jakieś porady co sprawdzić, co zrobić z tym? I czy można jeździć, czy niezwłocznie wydać kupę kasy na mechanika? Z góry dzięki za porady.
  3. Witam, mam problem gdyż zauważyłem że Viki zaczyna strasznie kopcić po nagrzaniu się silnika, na siwo/biało, ubywa płynu chłodniczego i do dość szybko, zgaduje że pali się płyn chłodniczy, co z tym zrobić uszczelka pod głowicą? chyba że to nie to, więc co? Dodam że płyn chłodniczy jest brudny/ciemny
Partnerem serwisu: Fabryka kart plastikowych LiderKarty
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.