Skocz do zawartości

Wielki Test Wiedzy o marce Opel: Czy należysz do elity. Tylko 5% osób uzyskuje 100% poprawnych odpowiedzi!

Rekomendowane odpowiedzi

Przygotowaliśmy test, który oddziela ziarno od plew. Statystyki są nieubłagane: aż 95% osób, które mienią się fanami marki, wykłada się na mechanicznych detalach. Tylko nieliczni – elitarne 5% – potrafią bezbłędnie wskazać niuanse, które ukształtowały historię Opla. To nie jest quiz o tym, gdzie dolewa się płyn do spryskiwaczy. To podróż przez dekady inżynierii: od legendarnych silników CIH, przez złote lata Calibry i Omegi, aż po skomplikowane systemy IDS+ i nowoczesne jednostki Turbo.

https://opel24.com/test-wiedzy-o-marce-opel-sprawdz-czy-jestes-ekspertem-marki/

Dajcie znać jak Wam poszło w tym temacie:

5 błędów 🤭

• Like 1

Ale w teście znalazłeś :) czy popełniłeś :) ?? 

Popełniłem .

20 punktów to dobrze, czy źle? 🤔

6 godzin temu, ArKos napisał:

20 punktów to dobrze, czy źle? 🤔

Obecnie wiceliderem klasyfikacji jesteś, ale do 100% jeszcze brakuje 1 poprawnej odpowiedzi :) Ktoś dzisiaj zrobił maxa!! uwzględniając poniższą poprawkę

• Jakie rozwiązanie układu kierowniczego zastosowano w Oplu Omedze B, co odróżniało go od większości ówczesnych aut klasy średniej?

Ale też dzięki Waszym odpowiedziom zauważyłem jeden błąd a mianowicie pytanie z silnikami CIH nie miało wskazanej odpowiedzi prawidłowej przez co wszystkie zaliczał jako błędne. Już zostało skorygowane. Dziękuje za udział.

9 godzin temu, ArKos napisał:

image.png

Ooo, ale tak myślałem że będziesz koło kompletu punktów się kręcił. A powiedz mi proszę jak oceniasz poziom pytań? Coś byś zmienił, coś poprawił - oczywiście forma zabawy tu się nikt nie spina, ma być to w formie samosprawdzenia swojej wiedzy, ale pytania nieco bardziej ambitniejsze.

14 godzin temu, holcu napisał:

jak oceniasz poziom pytań?

Spoko. Dla mnie może ze 2 na poziomie trudny, reszta proste.

14 godzin temu, holcu napisał:

Coś byś zmienił, coś poprawił

Wincyj pytań.

Jeśli założeniem było wykazanie, że nie jest łatwo być ekspertem, to można dorzucić jakieś pytania takie bardzo szczegółowe, na które trudno znaleźć odpowiedź na guglach.