ArKos Opublikowano 10 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2010 Cytat prawidłowo dokonać ocenty technicznej przedmiotu szkody (pojazd) drogi Cytat Pracownik Ubezpieczalni do ciebie personalnie nic nie mam, ale jeśli pracujesz w PZU, to alkahida powinna podesłać jednego w turbanie, który krzyknie "allah akbar!" i zostawi walizeczkę z zawartością... a tak serio: chyba nie do końca wierzysz w to, co piszesz mój przypadek z zimy 2008, opel omega b kombi, x20xev, o ile pamiętam wartośc pojazdu wycenili wtedy na 12600 czy jakoś tak... no ale do rzeczy pinda zaparkowała mi na drzwiach i błotniku przednim straty: - uszkodzone obie listwy ozdobne z chromem i na drzwiach i na błotniku - uszkodzony lakier na dzrwiach i błotniku (bordowa perła) - wgnioty na drzwiach i na błotniku po ogledzinach się okazuje, że dostane 680zł podczas, gdy cennikowo w PZU malowanie JEDNEGO elementu w perle/metallicu wynosiło 420zł pytam się: to jakto, aleosochoiiii, a gdzie koszty listew? za darmo na drzewach nie rosną... dowiaduję się że z tytułu amortyzacji ta kwota tyle wynosi i kropka no ok - powiedzmy, że staram się uwierzyć i patrze na śmieszne kwoty... błotnik 80, listwa 30, listwa 45, naprawa 2 elementów blacharskich 260 co daje łączną sumę 515zł wychodzi więc na to, że na malowanie 2 elementów w perle zostaje165zł tak? dajcie fachure za ten pieniądz, to hurtowo ustawie sznurek aut i chłop sie nie odrobi do przyszłego stulecia... kwestia malowania została również wyjaśniona jako amortyzacja... o ile elementy da sie kupić uzywane, to nawet wykazując dobra wole i przytakując głową że sie zgadzam , pozostaje jedna kwestia: gdzie kupić używany lakier skoro to też "amortyzacja"? odpuściłem szarpanie się i rzeczoznawcę, bo gówno nie pieniądz, a auto miało iść na sprzedaż... ale po takich numerach po prostu człowiek nabywa odruch wymiotny na dźwięk "PIZETJU" zenada Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.opel24.com/topic/26825-kolizja-odszkodowanie-z-oc-sprawcy-a-opony-letnie/page/5/#findComment-101812 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi