ArKos Opublikowano 10 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2010 prawidłowo dokonać ocenty technicznej przedmiotu szkody (pojazd) drogi Pracownik Ubezpieczalni do ciebie personalnie nic nie mam, ale jeśli pracujesz w PZU, to alkahida powinna podesłać jednego w turbanie, który krzyknie "allah akbar!" i zostawi walizeczkę z zawartością... a tak serio: chyba nie do końca wierzysz w to, co piszesz mój przypadek z zimy 2008, opel omega b kombi, x20xev, o ile pamiętam wartośc pojazdu wycenili wtedy na 12600 czy jakoś tak... no ale do rzeczy pinda zaparkowała mi na drzwiach i błotniku przednim straty: - uszkodzone obie listwy ozdobne z chromem i na drzwiach i na błotniku - uszkodzony lakier na dzrwiach i błotniku (bordowa perła) - wgnioty na drzwiach i na błotniku po ogledzinach się okazuje, że dostane 680zł podczas, gdy cennikowo w PZU malowanie JEDNEGO elementu w perle/metallicu wynosiło 420zł pytam się: to jakto, aleosochoiiii, a gdzie koszty listew? za darmo na drzewach nie rosną... dowiaduję się że z tytułu amortyzacji ta kwota tyle wynosi i kropka no ok - powiedzmy, że staram się uwierzyć i patrze na śmieszne kwoty... błotnik 80, listwa 30, listwa 45, naprawa 2 elementów blacharskich 260 co daje łączną sumę 515zł wychodzi więc na to, że na malowanie 2 elementów w perle zostaje165zł tak? dajcie fachure za ten pieniądz, to hurtowo ustawie sznurek aut i chłop sie nie odrobi do przyszłego stulecia... kwestia malowania została również wyjaśniona jako amortyzacja... o ile elementy da sie kupić uzywane, to nawet wykazując dobra wole i przytakując głową że sie zgadzam , pozostaje jedna kwestia: gdzie kupić używany lakier skoro to też "amortyzacja"? odpuściłem szarpanie się i rzeczoznawcę, bo gówno nie pieniądz, a auto miało iść na sprzedaż... ale po takich numerach po prostu człowiek nabywa odruch wymiotny na dźwięk "PIZETJU" zenada   Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.opel24.com/topic/26825-kolizja-odszkodowanie-z-oc-sprawcy-a-opony-letnie/page/5/#findComment-101812 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi