Skocz do zawartości

problem z odpaleniem silnika

Rekomendowane odpowiedzi

witam a ja opisze moj problem jak do tej pory nie rozwiazany

moj opel to vectra c 1.8 16v benzyna rok 2002

auto poprostu nie pali ale od poczatku

bedac w miescie wjechalem na parking zrobilem zakupy wracam do auta zapalil ale po chwili zgasl i nie szlo go juz odpalic. tak jak by nie dostawal paliwa kreci kreci i nic.kolega scholowal mnie do domu. jak mnie zcholowal to sprubowalem odpalic i zapalil ale swiecila sie kontrolka silnika.

nastepnego dnia mechanik podpiął sie i czytal bledy min innymi byl blad polozena paska rozrzadu, zdjelismy oslone i faktycznie kable byly bez otuliny czyli moglo sie robic jakies zwarcie. kupilem nowy 340zl heh, zalozylem auto pali zrobilem ok 18km zgasilem silnik i znowu nie pali. zapalil po ok 2 godz wiec nastepny tech. wyskoczyl blad czujnika polozenia walu wiec kupilem 140zl zalozylem auto zapalilo ale podobna sytuacja zrobilem ok 20 km zgasilem i nic nie pali teraz nawet zadna kontrolka sie nie swieci. sprawdzilem pompe paliwa slysze ze pracuje w sumie juz nie wiem co jest. postoi troche to zapali teraz odpoczywa godz ale jeszcze nie kreci.

prosze o jakas pomoc

no wiec po dwóch godz auto zapalilo ale z bledem silnika i po kilku sek zgasl. jade na warsztat dzisiaj jak rozwiaza problem to napisze co bylo moze innym sie przyda

Edytowane przez kosynier

https://forum.opel24.com/topic/47554-problem-z-odpaleniem-silnika/

wyskoczyl blad czujnika polozenia walu wiec kupilem 140zl

Witam. Fajne to autko - 7 lat młodsze od mojego , a czujnik wału 2,5 raza tańszy :wink: Jak będą sprawdzać autko kompem , to niech sprawdzą jakie są temperatury na czujnikach temp. silnika ,chociaż osobiście czepiłbym się tego czujnika wału - za takie pieniądze , to nie wiem czy w biedronce kupisz oryginał.

Tu jest instrukcja , jak zczytać błędy za darmo Kody błędów Opel Corsa

Edytowane przez Gość

https://forum.opel24.com/topic/47554-problem-z-odpaleniem-silnika/#findComment-415275