Skocz do zawartości

Astra F gaśnie na luzie.Pomocy juz nie wiem co moze byc

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Anonymous
ja37, czesc wiesz bylem dzis u gazownikow na regulacji bo palila mi moja astra chyba z 18 litrow gazu.A powiedz mi czym moze byc spowodowane to ze nie ma roznicy czy jade na trasie czy miasto to spalanie jest takie samo.Zero roznicy.

• Odpowiedzi 144
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Gość Anonymous

mi też astra zaczęła tyle palić i nie wiem czemu :wesoly: i mam ten sam problem że nie zależnie czy miasto czy trasa, jazda ekonomiczna czy dynamiczna pali zawsze tyle samo i też dołączam się do pytania co to może być?

Na silniku 1,4 miałem tak samo.

Nieważne gdzie jechałem, jak szybko, zawsze palił 10.

Kiedyś, wcześniej palił 15-17, wiec dołozyłem kompa do instalacji, bo wcześniej miałem na śrubę.I spalanie spadło do 10 litrów.

Dalej usterki nie szukałem, bo takie spalanie mi już nie przeszkadzało.

Gość Anonymous

koledzy moj problem polega na tym ze asteix raz chodzi dobrze na obrotach a za chwile zgasnie ??? silniczek krokowy wymieniony , uszczelka pod glowica wymieniona razem z uszczelniaczami itp swiece wymienione przewody wymienione nie mam juz bladego pojecia co to jeszcze moze byc , moze ktos pomoze bo juz rece zalamuje na gazie i benzynie jest to samo

Popsikaj wtyczkę od czujnika wału, może nie styka.

Gość Anonymous

Popsikaj wtyczkę od czujnika wału, może nie styka.

czujnik wału nowy , czujnik zasysasnego powietrza nowy ,czujnik temp do komp nowy !

Gość Anonymous

ja w koncu chyab sie uporalem z moimi klopotami nowy reduktor zalozylem i bylo to samo ale po wyczyszczeniu silniczka krokowego od benzyny jak reka odjol jeszcze nie raz obroty spadna ale tak minimum do 500obr/min ale auto juz nie gasnie tylko duzo palilo. ale sam jakos metoda prob i bledow wyregulowalem sa sroba na wezu i jest juz w miare ok.Ale musze chyba troche ja odkrecic bo na piatym biegu powyzej 2 tys obrotow jest bardzo mulowata.

Gość Anonymous

po podlaczeniu pod kompa , wyszedl błąd czujnika predkosci , czy cos takiego ,glupie pytanie ale czy moje problemy mogą byc winną ze mam zerwana linka od szafy ?

No jasne, przez linkę impulsator głupieje.

Gość Anonymous

olac temat czujnika predkosci ??? to nie to :wesoly: ile ma przjechane na gazie ??? na PB jak sie zachowuje ???

taka mala wskazowka dla wszystkich - jak piszecie na temat LPG to napiszcie tez jak sie zachowuje na benzynie - benzyna to glowne zasilanie samochodu wiec trzeba wziac to pod uwage :?: