Skocz do zawartości

Problem z parującymi szybani podczas deszczu w astrze F :(

Rekomendowane odpowiedzi

zgadza się, ale po szamponiku nie potrzebne jest opuszczanie szyby, klima, nawiew na maxa i pół minuty, no i nie każdy ma klimę (np. ja)

nie wierzyłem w ten cud-patent, póki nie spróbowałem, polecam

pozdro

• Odpowiedzi 170
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Mieliście racje z tym filtrem 8) Gdy go zobaczyłem omało nie zemdlałem to był straszny widok niedziwie się że mi szyby parowały :PP było w nim wszystko a dotego totalnie przemoczony, rozpadał sie w rękach.Obecnie pomykam bez niego i jest lepiej, ale spróbuje z tym szamponem jeszcze :!:

Dzięki i Pozdro :oops:

U mnie zauwazylem cos takiego, ze wszystkie nawiewy musza byc otwarte. Jesli w zime zamykalem srodkowy to parowalo, ale jesli jest on otwarty to jest mniej wiecej ok.

wiec tak mialem taki sam problem. klopoty skonczyly sie w momencie kiedy wyciagnalem filtr ktory jest pod szyba czyli ten ktory filtruje powietrze do kabiny. i broblem jak reka odjal. okazalo sie ze nie dosc ze filtr juz byl mocno zabrudzony to w

dodatku mokry

witam.

tak naprawdę to należałoby usunąć przyczyne tego że filtr był mokry.

Teraz i owszem szybki może i ci nie parują ale woda może zalewać wentylator.

Mi też woda zalewała filtr, problemem była zniszczona uszelka w podszybiu.

ponieważ nigdzie u mnie na wiosce nie znalazłem żadnego zamiennika, powalczyłem z silikonem, w miejscu łączenia tej uszczelki z rantem pod podszybiem.

Dodatkowo w plastik, który jest nad filtrem i wchodzi w szczelinę podszybia dałem uszczelkę gumową dorobiona z dędki rowerowej.

I jak narazie jest wszystko git :wesoly:.

Poza tym udrożniłem kanalik który jest pod podszybiem, gdyz było tam sporo brudu.

No i dowiedziałem sie że mam nadłamane ramię wycieraczki :) i teraz musze kupić jakieś sprawne.

pozdro

witam

ostatnio wlaczylem obieg wewnetrzny i nawiew na "3" i na polowe ogrzewania, uchylilem szyberdach i troche przednie szyby i.....wszystko oki;D pozdro

• 2 tygodnie później...

daj se spokoj z tym szamponem!!!mialem taki sam problem,rozebralem,filterek odkurzylem i jest git.jesli jest zbyt brudny to wymien na nowy(polecam "Filtron"bo jest tani:)ok20pln a do tego jest instrukcja jak wymienic)TYLKO ZWROC UWAGE NA ODPOWIEDNIE ULOZENIE PLASTIKOW-JA PO WYMIANIE ZLOZYLEM "NA ODWAL SIE"I NIC NIE POMOGLO,DALEJ PAROWALY BO RYNIENKA NIE ODPROWADZALA WODYI FILTR BYL MOKRY :wink: POZDRO