Skocz do zawartości
bolo75

Corsa b x12sz błędy sondy lambda

Rekomendowane odpowiedzi

A czym była sprawdzana i jakie miała wartości?

No i pytanie czy sprawdziłeś EGR ale nie czy ładnie wygląda ale jak pracuje w całym zakresie?

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Napisano (edytowane)

Jeszcze raz. Mam odpiąć wtyczkę od sterownika włączyć stacyjkę i sprawdzić napięcie między PIN B11 a masą? Ma być 0,43-047V

Edytowane przez bolo75

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Tak

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Tak dla pewności czy to jest ten PIN B11 patrząc na wtyczkę?

post-54388-0-98950200-1515440901_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Tak

post-37019-0-47272100-1515445578_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Na tym pinie jest 0V. Na sondzie cały czas 0,17.

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Źle ci podałem.

Przepraszam.

Ale ten rysunek który ci podałem to jest zrzut pinów na sterowniku.

Więc we wtyczce masz odwrotność czyli drugi pin ale z lewej.

 

 

To co przytaknąłem że to ten pin to według schematy jest wolny styk więc tam ma być 0 V :oops:

post-37019-0-55590400-1515445545_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Raczej podałeś dobrze patrzę na kable które wchodzą do wtyczki i jeden z nich to kabel który idzie od sondy w moim przypadku czarny gruby a wewnątrz zielony. Po drugiej stronie którą podajesz są cienkie kable. Poza tym co ja miałem zmierzyć? Jak wypiąłem tą wtyczkę od sterownika a do niej dochodzi kabel od sondy to niczego nie zmierzę bo tak jakbym przykładał miernik do kawałka kabla. Tam nie ma podawanego prądu na sondę.

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Ze sterownika ma wychodzić prąd jak podaje autodata 0.43-0,47V

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
Napisano (edytowane)

Czyli nie mogę wypinać tej wtyczki od sterownika tylko muszę wpiąć się z miernikiem w pin który idzie na sondę.

Jak okaże się że przy sterowniku na wtyczce jest 0,43-0,47V a na sondzie jest 0,17V to znaczy że przebicie jest gdzieś za sterownikiem. TAK?

Ewentualnie musiałbym wypiąć wtyczkę i wpiąć się miernikiem w pin sterownika sprawdzając jaki podaje prąd na sonde.

Edytowane przez bolo75

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się

Partnerem serwisu: fabryka kart plastikowych LiderKarty
×

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.