Skocz do zawartości

corsa B - najszybsze wolnossące 8V? Dalszy ciąg --->c20xe-->z20let

Rekomendowane odpowiedzi

No wiem, nie chcę zmieniać silnika, chciałbym wycisnąć coś więcej, na wolnossącym.

Turbina leży sobie i czeka, ale to bedzie juz na samym końcu "normalnych" modów :)

Gdzieś czytałem, że na wolnossącym c20ne mozna wycisnać 170KM, chcę zobaczyć, czy to prawda :)

Gość Kill3rReaper

Nitro, turbo, odciążyć jeszcze tylko i jazda :evil: Chociaż i tak już śmiga jak marzenie :) P.S: Ile ma do 100km/h? Ponoć Corsa z silnikiem 1.6 GSi 110KM wyciąga 8s, kumpel miał taką, nie wiem czy mu wierzyć :)

Gość andrzej_m55

jak się nie mylę to Grzesiek nie jest zwolennikiem nitro

zajrzeć pod maskę niby nic a jednak coś i to coś śmiga jak marzenie

Gość Mariusz94

I całkiem sportowe wałki od Schricka takie 305/285 stopni i wywalić gaz, a wtedy to już będzie Opel Diabeł B, a nie Corsa.

Nie chcę nitro :)

Turbina leży i czeka, ale wolałbym kompresor.

A na razie chcę się cieszyć tym co mam, jednak silnik "odgazowany" odżywa :)

Spalanie w mieście na poziomie 9,8 jest do przyjecia :evil:

Nie wiem, czy jest sens na razie grzebac w tłokach i kole, koło i tak mam jakieś lżejsze, bo szybko schodzi z obrotów.

Myslę, że jak dojdę do ładu z dolotem, to też coś przybędzie :evil:

Hmmm, mój wałek ma zdaje się 289*, chyba całkiem nieźle?

Nie mogę zakładać aż tak ekstremalnych, ja tym jeżdżę na codzień :evil:

Chcę mieć wolne obroty :evil:

Gość Mariusz94

Według mnie to, najlepiej zadbać o wizual jak narazie, a póżniej jak mocy zabraknie to zastanawiać sie nad nowymi Modami.

niestety wyglada, jak wygląda, na pewno dostanie lakier biały, znaczek na klapie zostanie, może zmienią się koła na 14"

Chce mieć cichociemne auto :)