peplunio Opublikowano 31 Grudnia 2021 Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2021 Wskaźnik jest tylko orientacyjny, więc jego wskazania nie są dokładne.   Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Navia Opublikowano 31 Grudnia 2021 Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2021 No i wszystko jasne jak słońce. Dzięki panowie .   Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Navia Opublikowano 1 Stycznia 2022 Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2022 Dziś po powrocie od znajomych zrobiłam testy op comem. Piston bardzo dobrze pokazuje. No przynajmniej u mnie. Wszystkie temperatury są identyczne jak w nim. Tu już auto było rozgrzane więc szybciej osiągnęło najwyższą temperaturę czyli 108st i załączenie się wentylatora chłodnicy U mnie się załącza przy 108st identycznie jak w pistonie., Jak pochodzi identycznie jak w pistonie spada do 96st. A teraz zobaczcie jaka różnica na wskaźniku temp w samochodzie gdy różnica jest 1st. Wyżej jest 96st a tu niżej 95st. Od tej temperatury zaczęłam test. Dziś nawet w 30km trasie włączyłam pistona i przez cały czas jazdy temperatura nie spadła poniżej 90st. Przy 93-94 silnika otwierał się termostat gdyż spadła o parę stopni. Po 20km nawet się na chwilę zatrzymałam aby sprawdzić węże to dolny zimny. Jedynie jakieś może 1/4 był u góry gorący. Czy tak powinno być ? adam1954 zastosowałam się do Twojej sugestii w kwestii ogrzewania. No i rzeczywiście już po przejechaniu 3-4 km wskazówka szybciej się podnosi. No dziś na zewnątrz było 7st jak jechałam. Zapewne i to miało wpływ że auto szybciej się zagrzało. Poczekam na niższe temperatury . Jeszcze raz dziękuję za pomoc.   Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peplunio Opublikowano 1 Stycznia 2022 Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2022 Witaj w Nowym Roku! Niesamowita z Ciebie dziewczyna Navia! Masz dużo samozaparcia i chęci aby wszystko sprawdzać tak skrupulatnie. Pomiary wyszły super, wszystko jak widać jest tak jak być powinno. I oto chodziło.   Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Navia Opublikowano 1 Stycznia 2022 Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2022 41 minut temu, peplunio napisał: Masz dużo samozaparcia i chęci aby wszystko sprawdzać tak skrupulatnie. No piszecie to sprawdzam. Lepiej dmuchać na zimne.   Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peplunio Opublikowano 1 Stycznia 2022 Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2022   Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Navia Opublikowano 2 Stycznia 2022 Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2022 Trochę cieplej się zrobiło więc można było posiedzieć w garażu.   Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafalgrzegorz Opublikowano 2 Stycznia 2022 Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2022 Cześć. Widzisz teraz w nowszych autkach nawet wskaźnika temperatury nie montują - na przykład AH, ZB tylko kontrolka na liczniku w razie "W".   Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pan_wAZOn Opublikowano 3 Stycznia 2022 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2022 no popatrz - a w nowszych nowszych wróciło... Astra J i K oraz Insygnie mają wskazówkę od temperatury "na blacie" faktem jest, że z powodu braku rzeczonych wskazówek w Astrze H początkowo czułem się nieswojo...   Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Navia Opublikowano 8 Stycznia 2022 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2022 Jest dobrze . Dziś przy -4 podobnie jak przy +5 silnik wskazywał 92 st po 4km. Wcześniej tak nie było. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi