Skocz do zawartości

Witam. Mam problem ze świecącą kontrolkà ładowania . Kontrolka świeci a ładowanie jest . Czy ktoś wie co Antarke boli?

Rekomendowane odpowiedzi

Mam problem z kontrolką ładowania. Kontrolka świeci, a komputer wyświetla że ładowanie jest 14v. Czy ktoś wie co z tym zrobić? Proszę o pomoc.

• 4 tygodnie później...

Jeszcze napisz koledze jaka i gdzie ją znaleźć.

Powiedziałeś A to powiedz B

Kurde, aż zszedłem do auta poszukać czujki.

Mam czujnkę od płynu hamulcowego, mam czujkę od płynu chłodniczego, podejrzewam, że mam czujkę od płynu spryskiwaczy (nie zaglądałem - za zimno i za mokro i za mały prześwit)

Ale czujki od ładowania nie widziałem.......

Może to jakaś na BT jest albo na WIFI?

Nie znam się stary jezdem.

A która?

Bo ja myślę, że wzbudzeniowa.

A po co podpowiadasz gościowi od czujki?

No w sumie ma 9 sztuk do wyboru :)

Za 9-tym razem może trafi :)

Bo jak jest 14V, to jedna z "głównych" popsuta nie przeszkodzi - będzie 14V

Ale po włączeniu czegokolwiek już nie bedzie :)

EDYTA

Współczuję Suselu7

kupił pomieszane auto, jak przyjdzie mu tam czujki szukać, to .........powodzenia.

Edytowane przez ja37

Rolka, sprzegielko alternatora też jak tak przepuszcza częściowo potrafi powodować zapalanie kontrolki.  Jeśli wyciągnięcie altka nie jest w tym aucie wielkim problemem to po tym sprawdzenie go to ze zwykłym mierniczkuem za 10 zł to bajka i robota rodem ze szkoły podstawowej. 

Tak patrzę na schemat to widzę że tam informacja o ładowaniu idzie do sterownika.

Więc tam będzie chyba sterownik włączał i wyłączał kontrolkę.

Więc trzeba sprawdzić we wtyku od sterownika jakie napięcie widzi .

Nie mówię już o podłączeniu komputera i sprawdzeniu co się dzieje w nadwoziu

A koledze nie chciało się nawet napisać jaki ma silnik.

A mi się nie chce szukać i sprawdzać we wszystkich typach.

2019-12-21_071257.png