Skocz do zawartości

Wyciek w okolicy przedniego koła od strony pasażera

Rekomendowane odpowiedzi

Gość kubusiusiek

Cześć,
W ostatnim czasie po skończonej trasie moim autem (Opel Astra H) czuć mocno zapach benzyny. Zajrzałem pod samochód i zauważyłem plamy w okolicach przedniego koła od strony pasażera. Zrobiłem kilka zdjęć, żeby zobrazować problem. Jakieś pomysły co to może być? Z góry dziękuję za każdą sugestię!94138091_157105785724469_738525099194528

94198505_250693976081198_44487574949105594080354_157403205694647_647110994221124

https://forum.opel24.com/topic/89776-wyciek-w-okolicy-przedniego-ko%C5%82a-od-strony-pasa%C5%BCera/

My dziękujemy za zdjęcia.

arek ,smar ma inną konsystencję.

To jest bardziej płynne jak widać.

Dla mnie to jeżeli dobrze widzę jest od strony prawego przedniego koła .

To mi wygląda na przewody od paliwa.

Ale mam nieodpartą chęć zamknąć temat i wywalić w kosz.

Powód ?

Zakładający temat jeżeli chce uzyskać pomoc powinien się wykazać minimalną wyobraźnią i wpisać kod silnika.

Zastanawia mnie poziom ludzi dorosłych ( bo tacy otrzymują prawko) .

Zadaje pytanie a zapomina o rzeczy najważniejszej.

Jak serce.

Maska do góry. Nic tylko przekręcić kluczyk w stacyjce na zapłon albo odpalić i patrzeć z którego przewodu i gdzie leci benzyna, wypiął się przewód albo przetarł. Widać na zdjęciu, że leci po przewodach klimy/hamulcowych i jeszcze zahacza o amortyzator (możliwe, że rzuca tak podczas jazdy). Też na sworzniu przy zwrotnicy widać jakby to był płyn chłodniczy ale może być to benzyna z syfem z wahacza. Tłusta plama zostanie a benzyna po czasie powinna odparować. Ja obstawiam, że to silniczek 1.4 :D 

2 minuty temu, WariatPSM napisał:

Ja obstawiam, że to silniczek 1.4 :D 

Czyżby nasze forum ( ostatnio coraz częściej się zdarza) zaczynało być zakładami bukmacherskimi?:D

Gość kubusiusiek

Dzięki za odpowiedzi! Nie podałem kodu silnika, bo pisałem post nie posiadając konta, także przepraszam i liczę na wyrozumiałość dla początkującego forumowicza ;) Jutro sprawdzę i wpiszę kod silnika. A obstawiony zakład jak najbardziej prawidłowo: silnik 1.4 :D 

W profil proszę .

Przy następnych awariach się może przydać

30 minut temu, adam1954 napisał:

Czyżby nasze forum ( ostatnio coraz częściej się zdarza) zaczynało być zakładami bukmacherskimi?:D

Widzisz Adamie zgadłem, że to 1.4, tak jakoś po misce olejowej. Te silniczki 1.4 i mniejsze czasem tak wyglądają, że po otwarciu maski można wziąć to pod pachę i zanieść do mechanika :D  

I czekamy na autora postu jakie będą wyniki usterki ;)